Implanten mesures de seguretat a l’edifici en ruina de la placeta del carrer Rebolledo

Operaris treballant a l'edifici. Foto: Montse P.

Des del passat dilluns diversos operaris treballen a l’edifici ruïnós de la cantonada entre el carrer Reial, Rebolledo i Nou de Sant Pau, al Barri del Port, per implantar mesures de seguretat a causa del seu deteriorament i estat de ruïna.

Blog barri del Port.- L’edifici que és propietat de La Xarxa Santa Tecla i que porta anys buit i abandonat ja va patir un despreniment de la teulada fa alguns mesos, situació que ha vingut denunciant reiteradament l’Associació de Veïns del Port pel perill que suposa aquest edifici situat en una zona concurrida per pares i alumnes que van direcció al Col·legi El Carme i els usuaris que agafen el bus a la parada que s’hi troba al costat de l’edifici, a la mateixa placeta de la font.

L’edifici ja va patir despreniments a la teulada. Foto: Blog Barri del Port
L’últim ús que va tenir va ser al local de la planta baixa on hi havia la Farmàcia Vidal que va tancar fa 5 anys, l’any 2013 (veure). Ara, alguns arranjaments a la zona superior i la cobertura de tot l’edifici mitjançant una xarxa protegiran les façanes de possibles despreniments fins que el propietari decideixi quin ús o acció emprendre, probablement el seu enderroc. En aquest sentit el grup municipal de Ciutadans també ha reclamat el seu arranjament i que l’Ajuntament actuï subsidiàriament en cas necessari.
L’edifici s’està cobrint amb una xarxa de seguretat. Foto: Francisco D.
Respecte a la propietat, la presidenta de l’entitat veïnal, Mari Carmen Puig, s’hi mostra molesta assegurant que “no m’agrada que em prenguin el pel” en assabentar-se, arran de les accions a l’edifici, que aquest segueix pertanyent a la Xarxa Santa Tecla, quan el regidor d’urbanisme Josep Maria Milà li havia indicat que ja havia estat venut.