La Guàrdia Urbana fa balanç positiu del primer any amb càmares de vigilància a la Part Baixa tot i que el veïnat no es sent més segur

La Junta Local de Seguretat de Tarragona s’ha reunit aquest dimecres i ha fet balanç positiu del primer any de funcionament de les càmeres de videovigilància de la Part Baixa.

Blog Barri del Port.- Tant la Guàrdia Urbana com els Mossos d’Esquadra han requerit aquestes imatges en 27 ocasions per diligències relacionades amb robatoris amb violència, danys a vehicles estacionats, accidents de trànsit amb fuga o un cas de presumpte assetjament.
El veïnat en canvi no té sensació de major seguretat ni percepció que els aparells serveixin per intimidar o reduïr el nombre de fets delictius. De fet, aquests han incrementat a la ciutat en un 14% globalment respecte a tot el passat 2018, amb 1.580 fets penals més. Especialment, augmenten els robatoris a l’interior de vehicles, sobretot i bastant habituals a la Part Baixa, les estafes, els furts i contra la seguretat viària.