Fluixa participació a la Passejada Reividicativa dels desitjos #PerUnBarriDigne

Un instant de la passejada en el seu pas pel carrer Reial.

Mig centenar de persones han participar aquest dissabte a la passejada reivindicativa #PerUnBarriDigne pels carrers del Barri del Port, una discreta xifra respecte la passejada anterior.

  • La capgrossa del barri, la Sargidora, ha tornat a acompanyar la comitiva que aquest cop, i sense finalment els Grallers del Port, han fet soroll amb clams i xiulets pels diversos carrers del barri.
Blog Barri del Port.- Finalment no s’ha anat fins l’Ajuntament, variant la ruta per cobrir més carrers de la zona del Barri del Port des de la Plaça dels Infants fins Plaça dels Carros pel carrer Reial, zona de l’estació, General Contreras, Pau del Protectorat, creuant Orosi per tombar per Barcelona i seguir per Apodaca fins Mitja Lluna per tornar pels carrer Sant Magí, Misericòrdia, Lleó, Castellarnau i Sant Miquel.
La cinquantena d’assistents han passejat amb les llànties i els desitjos que aquesta mateixa setmana s’havien fet a un taller reivindicatiu i que també es van portar al plenari en cerca del geni màgic, de forma simbòlica.
Foto de grup a la Plaça dels Infants com a punt de patida.
Des de l’AVV del Port s’havia fet una crida a la participació amb l’objectiu d’incrementar el nombre de participants, fet que no ‘ha complert. La festa dels Supers a la Tàrraco Arena Plaça i l’acte i concentració de caire polític a Bonavista podrien haver eclipsat la convocatòria deixant fins i tot sense efectius policials per acompanyar la passejada i sense la presència de mitjans de comunicació.
Falta d’implicació veïnal
Alguns assistents han criticat que “tot el veïnat es queixa però sempre som els mateixos veïns els que ens reivindiquem al carrer, ens hem d’implicar tots més” han assenyalat. Tot i així la causa vol seguir activa valorant positivament les accions i idees realitzades i la repercusió mediàtica, encara que no s’estiguin obtenint gaires resultats ni interés per part del govern, motiu que els encoratja a seguir batallant.
La capgrossa de la Sargidora s’ha convertit en representasió festiva de la causa veïnal
Des de l’AVV del Port s’indica que hi ha sobre la taula accions pendents i previstes de tot tipus de caire, com el creatiu per donar color al barri però que cal organitzar-ho bé. A més, de cara al desembre més enllà de la causa reivindicativa, l’entitat centrarà esforços en els actes festius de Nadal i el tradicional Bany de Sant Silvestre.