El sector turístic dona per perdut el mes de juliol

D'esquerra a dreta: Antoni Escudero, vicepresident de la ConfeCat, Santiago García-Nieto, president, Berta Cabré, vicepresidenta, i Manel Casals, secretari general. CEDIDA

La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya, ConfeCat,  ha fet balanç de la situació del sector turístic i de les expectatives per a la  campanya estival, constatant que la situació continua sent dramàtica per a la  indústria turística, atès que no s’ha recuperat el flux d’arribades de turistes  internacionals condicionant greument la reactivació a diferents zones del país així  com, l’activació del seu marc laboral. 

L’augment de casos de les últimes setmanes a Catalunya fa que el sector turístic doni per perdut el mes de juliol, sobretot pel que fa a l’arribada de turistes estrangers. Que el Regne Unit o ara de nou Alemanya i Bèlgica situïn a Catalunya en zona de risc de contagi de la Covid-19 no és beneficiari i menys en territoris com la Costa Daurada on depenen molt del turista de fora.

Per aquest motiu, el president de l’entitat, Santiago García-Nieto, ha enumerat  quines són les prioritats actuals del sector, recordant en primer lloc la necessitat de  comptar amb una inversió en promoció dotada i planificada de manera  extraordinària destinada a la promoció de la nostra destinació així com, a la recuperació del seu posicionament com a destinació segura i competitiva”.

En aquest sentit, el president ha afirmat que la reactivació de la indústria turística  passa indiscutiblement per la confiança sanitària que la destinació transmeti a  l’exterior: “Cal començar a estructurar, concretar, dotar de recursos i posar en  pràctica les accions, els elements i els arguments que ens permetin presentar  i posicionar la nostra destinació a l’exterior com a “sanitàriament segura”. 

En l’àmbit laboral, ha recordat la necessitat de que continuïn els ERTO per força  major amb condicions favorables per a les empreses que han de mantenir aturada  la seva activitat i condicions favorables pels fixos discontinus “Com a mínim, fins  que es constati una situació d’estabilitat palpable i, sense condicionants un  cop aixecats els ERTO”. 

Tot i això el sector turístic de casa nostra es mostra optimista de cara a l’agost, setembre i octubre, perquè diuen que les previsions són favorables. Tot i això, en el millor dels casos, s’aconseguirà un 65% d’ocupació.