TGN Creix celebra que Viñuales recolzi els arguments centrals de ‘Stop Decadència Tgn’

Una de las imatges de la campaña a la trasera d'un bus de la EMT. CEDIDA

TGN Creix celebra que el projecte del PSC per a la ciutat de Tarragona abraci l’argumentari de la plataforma, expressat al decàleg de la seva pàgina Stopdecadenciatgn.com., en particular als punts que fan referència a la centrifugació de població, el decreixement de la ciutat i la necessitat de nou habitatge

En declaracions als mitjans de comunicació, el candidat a l’Alcaldia, Rubén Viñuales, ha donat suport als arguments centrals de la campanya ‘Stop Decadencia Tgn’ i ha mostrat la seva disconformitat amb la visió del Govern actual que presideix l’alcalde Pau Ricomà : “Tarragona ha de créixer, perquè això permetrà millorar els serveis públics i que aquests arribin a totes les zones”.

L’associació es congratula que Viñuales plantegi obertament que el POUM -actualment en fase informativa- no estigui tancat i s’hagi de replantejar. El candidat socialista ha reconegut, tal com defensa el decàleg de ‘Stop Decadència Tgn’, la necessitat de generar un creixement urbanístic no només cap a Ponent per potenciar l’activitat econòmica de la ciutat. “No estem d’acord en absolut amb el plantejament actual –ha criticat Viñuales en la mateixa línia que Tarragona Creix–, ja que volen condensar-ho tot a Ponent; estem expulsant la gent, que se’n va a les ciutats del voltant perquè els pisos són més barats, i no ens ho podem permetre”, ha manifestat al diari Més Tarragona.

TGN Creix es mostra satisfeta després d’haver aconseguit el primer dels seus objectius al reobrir el debat sobre el model de creixement de la ciutat a curt, mitjà i llarg termini. La plataforma entén que “el futur de la ciutat ha de ser obert per atendre la demanda real d’habitatge”. En aquest sentit, “s’haurà de contemplar el desenvolupament urbanístic no només per Ponent i l’interior, sinó també per Llevant; confiem que un nou consens entre les forces polítiques permetrà la millor planificació urbanística de la ciutat per a les properes dècades”, ha valorat Jaime Climent, portaveu de la plataforma i promotor de ‘Stop Decadència Tgn’.

A l’esbós realitzat pel seu candidat, el PSC es mostra obert a redibuixar el POUM, com sol·licita l’associació, i obrir l’expansió de Tarragona cap a Llevant. Viñuales ha avançat la seva intenció de ressuscitar els plans urbanístics del POUM anterior a la Vall del Llorito (Terres Cavades), encara que no a La Budellera. “No coincidim completament al mapa les àrees d’expansió del futur POUM, però ara el més important és la recerca d’un consens a partir d’un paradigma de creixement de la ciutat que no comparteix el Govern actual de Pau Ricomà”, ha destacat Climent.