Renfe defensa que els trens Euromed enllacen capitals de província i que no preveu fer excepcions amb l’Aldea

L’operadora ferroviària insisteix que aquests trens d’alta velocitat s’aturen a l’Ebre “temporalment” per millorar el servei de l’R16

ACN L’Aldea .- Renfe ha remarcat que la filosofia del servei Euromed és enllaçar capitals de província en el menor temps possible de viatge i que no es preveu fer excepcions o canvis perquè s’aturin a l’Aldea (Baix Ebre). L’operadora ferroviària ha respost així a la petició d’habilitar la venda de bitllets per a viatjar amb Euromed des de l’estació central de les Terres de l’Ebre al País Valencià que s’ha tornat a reivindicar amb un viatge protesta, aquest dimecres al matí, d’activistes del plataforma Trens Dignes i representants polítics del territori. Des de Renfe han remarcat que l’aturada d’aquests trens d’alta velocitat a l’Aldea “és una solució de caràcter temporal que deixarà de tenir vigència quan entri en funcionament la doble via entre Vandellòs i Tarragona”.
Des de Renfe han assenyalat que el conveni signat amb la Generalitat de Catalunya estableix una compensació per a l’operadora per quatre serveis Euromed per sentit que s’aturen a l’estació ebrenca de l’Aldea, i que aquest servei es va establir per “millorar les comunicacions” del territori amb Barcelona i posteriorment amb Tarragona. “En cap cas és per establir una oferta perdurable de trens Euromed a l’Aldea”, ha assegurat Renfe. “És una mesura de millora del servei de la línia R16 per al qual la Generalitat ens paga”, han afegit.

Renfe ha assegurat que els usuaris disposen d’altres serveis de llarga distància que comuniquen l’Aldea amb Castelló i València.