L’Ajuntament i PIMEC impulsen accions per a la millora de la competitivitat empresarial

Aquest juny s’organitzarà una jornada per explicar el programa de relleu generacional adreçat a empreses familiars

Ajuntament de Tarragona.- L’Ajuntament de Tarragona i PIMEC han signat aquest dimecres un conveni per al foment i millora de la competitivitat empresarial. L’acte ha comptat amb la presència del conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic del consistori, Francesc Roca, i el president a Tarragona de la Patronal de la Micro, Petita i Mitjana Empresa, Quim Sendra.

L’acord preveu la col·laboració en diferents àmbits de la promoció econòmica. Aquesta col·laboració es concretarà de manera immediata en la jornada “Programa Relleu PIME”, organitzada conjuntament per ambdues institucions, que tindrà lloc el dimarts 20 de juny a les instal·lacions de Tarragona Impulsa a l’Espai Tabacalera. La sessió està adreçada a aquelles empreses que han d’afrontar el relleu generacional.

El conveni també preveu la col·laboració mútua de l’Ajuntament i PIMEC en el desenvolupament d’activitats de foment i millora de la competitivitat empresarial, l’assessorament a empreses que necessitin vies de recerca de finançament o suport en la divulgació del desplegament de la factura electrònica en les relacions entre empresa i Administració.

L’Ajuntament i PIMEC també treballaran plegats en el disseny i desenvolupament d’actuacions de dinamització de polígons empresarials i en el programa per al foment de l’estalvi i eficiència energètica a la indústria de Tarragona.

El conseller Francesc Roca ha destacat que la signatura del conveni permetrà ampliar l’àmbit d’actuació de Tarragona Impulsa: “Des de l’Ajuntament tenim molta experiència a donar suport a l’emprenedoria i a la creació d’empreses, però aquests acords també ens permetran oferir els nostres serveis i treballar conjuntament amb empreses ja consolidades”. I ha afegit: “Tarragona Impulsa disposa de serveis i ajuts específics per a les empreses del territori, i la col·laboració amb Pimec contribuirà al fet que més empreses els coneguin i se’n puguin beneficiar”.

Per la seva banda, el president de PIMEC Tarragona, Quim Sendra, ha valorat molt positivament aquesta aliança pública i privada que “suposa una nova fórmula d’optimitzar i fer arribar tant recursos públics com privats a les empreses del nostre territori, que són les que creen ocupació i riquesa i, per tant, garanteixen el futur econòmic tarragoní”.