El PP descarta aplicar l’article 155 a Catalunya “per motius jurídics i temporals”

Hernando considera que per motius jurídics i temporals és millor utilitzar altres mecanismes per frenar el referèndum de l’1 d’octubre i suggereix càrrecs de sedició als polítics sobiranistes

CCMA.- El Partit Popular descarta obertament aplicar l’article 155 de la Constitució per aturar el procés d’independència. El portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando, considera que “per motius jurídics i temporals” és millor utilitzar altres mecanismes per frenar el referèndum de l’1 d’octubre.

“Per raons de pràctica legal i jurídica, en aquests moments el 155 no resoldria el problema.”

El portaveu popular apunta a altres eines “més oportunes i realistes”, com ara els tribunals, si es produeix, diu, un delicte de sedició.

“Nosaltres estarem donant suport a les mesures que siguin raonables i evitin aquesta situació.”

En qualsevol cas, el popular ha recordat que el pes de la llei “acaba pesant per qui no acata les normes” i, en aquest sentit, ha citat l’expresident Artur Mas i Francesc Homs i ha advertit:

“Si algú vol continuar disparant-se trets al peu, que continuï per aquest camí.”

Pel que fa a les acusacions d’inacció al govern Rajoy, Hernando defensa que sí que està responent al que passa a Catalunya.

“S’han presentat recursos al Tribunal Consitucional, s’han executat sentències, s’ha reforçat la presència del govern a Catalunya d’una forma molt intensa, s’han aprovat pressupostos que són bons per a Catalunya.”

El portaveu parlamentari del PP confia que els Mossos acataran la llei els pròxims mesos, igual com fan la resta de cossos i forces de seguretat de l’Estat.