Bassa replica a Gabriel que qui “organitza” el Govern és Puigdemont

La consellera assegura que els membres de l’Executiu estan “molt cohesionats”

ACN Barcelona .- La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha replicat a la diputada de la CUP Anna Gabriel que qui “organitza” el Govern és el seu president, Carles Puigdemont, que és qui “té tot el dret de posar els consellers que vulgui i com sigui”. “El conseller Vila fa la feina com qualsevol altre conseller, de la millor manera possible, i la CUP pot anar dient el que vulgui”, ha continuat la consellera en una entrevista a RAC1, on ha assegurat que els membres de l’Executiu “estem molt cohesionats”. “Sabem per què hi som i cadascú treballa el seu sector i al mateix temps treballem per un objectiu comú”, ha afegit Bassa, que ha respost així a la diputada de la CUP Anna Gabriel, que aquest cap de setmana va demanar, en una entrevista a l’ACN, que es prescindís del conseller d’Empresa i Ocupació, Santi Vila, després de l’1-O per haver-se personat contra Arran i d’acusar-lo de ser un conseller “per a un país de rics”.c
En aquest sentit, la consellera Bassa ha comentat que l’Eexecutiu treballa “per a tothom”. “Som un Govern amb molta política social, els primers departaments que més tenen són Educació, Sanitat i Afers Socials”, ha assenyalat Bassa, que s’ha mostrat partidària de no distingir en “si un és per a rics i un altre per a pobres”.

Bassa també ha afirmat que no creu que aquestes tensions entre la CUP i el Govern pugui perjudicar “per a res” el procés i les ha atribuït al fet que “tothom té la necessitat de protagonisme i tenir micros al davant” i les ha titllat de “temes simbòlics”.

La diputada dels anticapitalistes Anna Gabriel va defensar en una entrevista a l’ACN aquest cap de setmana que després de l’1-O Catalunya s’ha de situar en una “lògica de transició i rupturista” i que, per tant, el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, no hauria de formar part de l’executiu. “No necessitem un conseller com ell, que és molt bo per un país de rics però que no ho és per un país de gent pobra”, va comentar.

Així mateix, la diputada anticapitalista va criticar l’actitud “irada i criminalitzadora” de Vila a les xarxes, després que l’executiu s’hagi personat en la causa contra Arran als jutjats per les accions en contra del model turístic. Segons Gabriel, el conseller té aquesta postura perquè “molta gent comparteix” les actuacions del col·lectiu juvenil.