Noves pedres al camí del projecte Hard Rock

Segons el Departament d’Acció Climàtica, el projecte de Hard Rock no compleix amb els requisits ambientals.

S’hauran d’introduir noves modificacions si es vol aprovar definitivament el Pla Director Urbanístic

Salou i Vila-seca consideren que el nou informe no invalida el Pla Director

Bàsicament, l’informe assenyala dues qüestions: falten concrecions en referència a les compensacions ambientals i, a més a més, hi ha una manca de garantia de connectivitat ecològica.

El mateix Departament de la Generalitat ha aclarit que són canvis imprescindibles, però que això no vol dir que es bloquegi el projecte. L’Ajuntament de Vila-seca en fa la mateixa lectura, malgrat lamenta l’enèsima pedra amb la qual es topa el projecte del complex d’oci en els darrers 10 anys. 

Des de Salou també es considera que el nou informe no invalida el Pla Director Urbanístic, però critiquen la falta de comunicació entre departaments i la poca coherència en les polítiques ambientals. Al mateix temps, accepten les propostes de millora en matèria de mobilitat perquè s’alineen, diuen, amb els seus plantejaments. 

Mentrestant, la plataforma Aturem Hard Rock aprofita l’informe desfavorable per reclamar que, d’una vegada per totes, s’aturi el projecte i s’hi deixin de dedicar recursos públics. El mateix col·lectiu assegura tenir informació d’una nova avaluació de risc químic també desfavorable que encara no s’ha emès. No serien suficients les modificacions ja introduïdes per complir amb la sentència del TSJC que anul·lava el pla urbanístic per estar massa a prop del complex industrial.

En qualsevol cas, el que és clar ara mateix és que l’aprovació definitiva del projecte s’endarrereix per introduir els canvis ambientals i, mentrestant, tampoc es pot obviar un altre escull a superar. Els ajuntaments de Salou i Vila-seca s’han d’entendre pel repartiment dels beneficis fiscals i, de moment, no s’han apropat posicions.