Reus, sense vols a l’hivern

Juan Crespo va sustituir a Vicenç Pallarés com director de l'aeroport de Reus fa tres anys. CEDIDA

Per tercer any consecutiu, no hi haurà cap vol comercial a la Costa Daurada durant l’hivern

Cap companyia ha programat operacions per als pròxims mesos i la temporada es donarà per acabada el 7 de novembre. No hi ha activitat a l’hivern des del 2019, abans d’anul·lar-se la ruta de Ryanair amb Londres Stansted.

El 2021 es va intentar mantenir operacions durant la temporada baixa gràcies a l’oferta de vols amb Gran Canària de l’aerolínia Binter, però la ruta va desaparèixer el novembre per la falta de demanda. Per tant, es confirma que l’Aeroport de Reus és l’únic català sense vols comercials durant els pròxims mesos.

L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat arrencarà la setmana que ve la nova temporada d’hivern amb una programació de seients superior a la de 2019, l’última prèvia a la pandèmia de la COVID-19. Amb 21,6 milions, el de Barcelona se situa com el segon aeroport de la xarxa d’Aena amb més seients programats, únicament per darrere de l’Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas (29,8 milions).

En relació amb les dades de fa tres anys, aquesta temporada presenta un 2,8% més de seients, un percentatge que no té en compte l’ajust per l’impacte que la COVID-19 va tenir les dues últimes setmanes de març del 2020, que es van veure molt afectades per la imposició de les restriccions a la mobilitat. En canvi, sí que té en consideració les obres de regeneració de la pista 06L-24R, que durant el pròxim mes de març obliguen a una reducció dels slots que té com a conseqüència menys capacitat per a l’Aeroport.

Per zones, destaquen el pes d’Europa, amb pràcticament 12,5 milions de seients, i d’Espanya, amb 6,5 milions; així com el creixement d’Àfrica, que augmenta un 26% el nombre de seients respecte fa tres anys fins a situar-se amb gairebé 800.000 seients. Per països, els que més creixen són el Marroc (+45%), Portugal (+26%), Països Baixos (+20%) i Itàlia (+10%). D’altra banda, quant a operacions per aquesta nova temporada, s’han previst 112.400 moviments.

Pel que fa a l’Aeroport de Girona-Costa Brava, el nombre de seients per aquesta nova temporada és de 87.200. Per països, Polònia (+10%) i Regne Unit (2%) són les dues destinacions que augmenten el nombre de seients.