La Creu Roja inicia la vigilància diària a les platges de Tarragona

El dispositiu posat en marxa per l’organització humanitària està format per 50 persones i funcionarà de dilluns a diumenge fins el 16 de setembre, de 10 a 19 hores

ACN Tarragona.-La Creu Roja obre aquest dissabte la temporada alta pel que fa als serveis de vigilància, prevenció i salvament a les platges de la ciutat de Tarragona. Des d’aleshores i fins el 30 de setembre estarà operatiu tan sols els dissabtes i diumenges únicament a la platja de l’Arrabassada, tal com s’ha estat duent a terme des del 19 de maig. La Creu Roja prestarà el servei a les platges del Miracle, Arrabassada, Savinosa, Capellans, Llarga, La Móra i Tamarit. Ho farà amb un total de 50 professionals de l’àmbit de socorrisme i salvament, repartits en 40 socorristes aquàtics, cinc patrons d’embarcació, tres tècnics en emergències, un radio operador i un coordinador.

La funció principal és la prevenció, per això el personal estarà pendent d’alertar els usuaris de conductes imprudents o que puguin suposar un risc per a la seva salut. L’acció contribueix a reduir el nombre d’assistències sanitàries o rescats. En total, l’estiu del 2017, la Creu Roja va atendre 2.440 persones a les platges de la ciutat. A banda, també es presten diferents serveis, com els de cadires amfíbies per tal que persones amb problemes de mobilitat puguin gaudir del bany al mar. En concret n’hi haurà tres a l’Arrabassada, una al Miracle, una a la platja Llarga, una a la Móra i una darrera a Tamarit. A la platja de l’Arrabassada els usuaris també podran fer servir en préstec crosses i cadires de rodes.