Ábalos promet lluitar pel corredor del mediterrani

Ábalos promet “lluitar” pel Corredor Mediterrani i contra la prorrogació de les concessions dels peatges

El ministre de Foment destaca la “gran oportunitat” de diàleg que s’obre amb el govern socialista per solucionar el problema català

ACN Barcelona.-El ministre de Foment, José Luís Ábalos, s’ha compromès aquest dissabte a lluitar pel Corredor Mediterrani i perquè “les concessions dels peatges s’acabin amb la data del seu venciment”. A l’escola d’estiu del PSC, el que també és secretari d’Organització del PSOE ha destacat la “gran oportunitat” que s’obre amb el govern de Pedro Sánchez per encetar un diàleg que permeti solucionar el problema entre Catalunya i l’estat espanyol. Per a Ábalos, els socialistes han d’introduir la “política dialogant” i apostar per la “pluralitat” en contraposició a la política d’”unilateralitat”.

El ministre de Foment ha afirmat que és “clar” que lluitarà pel Corredor Mediterrani i contra la prorrogació de les concessions dels peatges i ha posat d’exemple la del tram de l’AP-7 entre Tarragona i València. “Acaba el desembre del 2019, doncs el desembre del 2019 estarà alliberada, però clar, per això ens heu de votar”, ha postil·lat. Sobre el conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol, Ábalos s’hi ha referit en aquests termes: “Quantes vegades hem parlat, Miquel [Iceta] i Salva [Illa], de la necessitat d’un govern que comprengués Catalunya i que no hi havia solució al problema que tenim si no és amb un govern socialista a Madrid. Ara tenim aquesta oportunitat”. El dirigent socialista ha refermat l’aposta del govern socialista pel diàleg, “sense desqualificar”, i per la pluralitat.