El sector turístic supera les dades de 2019

Torna l'imatge clàssica de la platja Salou, plena de turistes. ACTUAL

85% d’ocupació per Setmana Santa a la  demarcació de Tarragona 

Més de 30.000 esportistes de totes les edats i diverses disciplines esportives han  tornat a consolidar la demarcació de Tarragona com una destinació líder en  turisme esportiu al Mediterrani 

La Setmana Santa del 2023 ha certificat la recuperació del sector turístic a la demarcació de  Tarragona amb un gran protagonisme de l’ambient esportiu i familiar. Berta Cabré, presidenta de la  Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) -l’entitat que  representa el 90% de les places d’allotjament de la demarcació-, afirma que “finalment, calculem  que l’ocupació mitjana en hotels, càmpings i apartaments ha estat al voltant del 85%. Entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua les ocupacions s’han apropat al 95%. Les reserves de darrera hora del mercat  de proximitat han fet possible arribar a aquestes dades”. 

Cabré n’ha fet una valoració positiva i ha destacat que aquestes dades superen lleugerament les de  2019: “enguany teníem més places hoteleres disponibles que l’any 2019 i les ocupacions han estat  similars, per tant, hem tingut més visitants i pernoctacions”. Respecte a aquestes dades positives,  Cabré ha assenyalat que “estem satisfets, aquesta Setmana Santa ens demostra que som una  destinació forta i que els nostres visitants són fidels perquè hi troben tot allò que busquen per passar  les seves vacances. El turisme torna a ser el que era, això vol dir que tornem a ser el sector que fa  de locomotora socioeconòmica de la demarcació”. 

Cabré també s’ha mostrat molt positiva respecte a la recuperació de les competicions esportives aquest any, “l’aposta que hem fet, tant el sector privat com el públic, per transformar-nos en una  destinació de turisme esportiu és un èxit rotund. Gràcies a totes les competicions hem pogut garantir  una Setmana Santa amb una bona ocupació i sense patir per si farà bon temps. Calculem que més de  30.000 esportistes i acompanyants han pernoctat als nostres establiments. El fet d’organitzar tantes  competicions esportives per tota la demarcació fa que ens puguem planificar amb antelació i també  ens ajuda molt a desestacionalitzar”.  

Des d’ara, i fins a l’inici de la temporada estival, la demarcació de Tarragona serà visitada per grups  d’estudiants que fan els tradicionals viatges de fi de curs, sèniors del centre d’Europa, famílies britàniques i irlandeses que viatgen amb els touroperadors que operen a l’Aeroport de Reus i esportistes i acompanyants que participen en moltes competicions i stages que s’organitzen. Durant  els caps de setmana, seran les famílies i els grups d’amics procedents de zones de proximitat els que  s’allotjaran en hotels, càmpings i apartaments turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.  

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) és una entitat sense ànim de lucre que defensa els interessos de l’empresariat turístic de la província de Tarragona.  Actualment, representa el 90% de les places turístiques de la província. 

Dins la FEHT hi ha integrades les principals entitats i associacions privades que conformen el sector  de l’hostaleria, el turisme i les activitats d’oci de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Així doncs,  actualment hi formen part: 

L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 100 hotels membres i 55.000 places  -el 80% del total de places hoteleres a la província-. 

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb 54 associats i 66.000  places. 

L’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb més de 80  empreses i 24.800 places. 

L’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada amb 11 empreses membres.

PortAventura World és soci com a empresa estratègica a la zona.