Bosch destaca que comença una “setmana clau”

Bosch destaca que comença una “setmana clau” i “esperançadora” perquè se sabrà la data i la pregunta del referèndum

“Serà un gran pas endavant en aquest procés que ens ha d’acostar a la plenitud democràtica”, assegura el cap d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona
ACN Barcelona .- El president del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, considera que aquest dilluns comença “una setmana molt esperançadora”, ja que amb tota probabilitat se sabrà quan se celebrarà el referèndum a Catalunya i quina serà la pregunta. “I ho afrontem amb molta il·lusió”, ha afegit Bosch. “Serà un gran pas endavant en aquest procés que ens ha d’apropar a la plenitud democràtica i a allò que la gent vulgui decidir pel futur d’aquest país”, ha constatat el líder d’ERC a la capital catalana, qui també ha assegurat que, respecte a les pressions del govern espanyol “la societat catalana ha perdut la por” i que “el Parlament i el Govern de la Generalitat treballen per donar cobertura legal al referèndum”.
Alfred Bosch ha indicat que també es treballa per donar cobertura als treballadors públics durant l’organització de la consulta “garantint-ne la celebració i, també, l’aplicació del resultat”, ha dit. S’ha referit així a les informacions aparegudes en alguns mitjans que apunten que des de la Moncloa s’ha adreçat un ‘argumentari intern’ que recorda als empleats públics que la seva primera obligació és la “lleialtat a la Constitució” i que l’incompliment d’aquesta “pot implicar responsabilitats disciplinàries o, fins i tot, penals”.

El cap d’ERC al consistori barceloní apunta que aquesta “estratègia de la por” del govern espanyol “sens dubte respon a una absència de projecte”. ha dit. “Els qui tenim projecte i sabem el que volem, no tenim por, la democràcia no es pot escatimar, tenim projecte i tenim il·lusió”, ha constatat. “La societat catalana ha perdut la por. L’esperança i la il·lusió de poder decidir el futur del nostre país votant en un referèndum és molt més poderós que totes les amenaces que arriben des de l’estat espanyol”, ha conclòs Bosch.