El PP demana a Puigdemont que sigui “valent” i exposi el seu plantejament al Congrés

El PP demana a Puigdemont que sigui “valent” i exposi el seu plantejament al Congrés “sense condicions”

Martínez-Maíllo diu que el govern espanyol “no sap quina serà la pregunta”, però adverteix que l’executiu català “sí sap la resposta”
ACN Madrid .- El coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez-Maíllo, ha demanat aquest dilluns al president de la Generalitat que sigui “valent” i que vagi al Congrés a exposar els seus plantejaments “sense condicions”. El dirigent popular ha emplaçat Puigdemont a plantejar “per escrit” una proposta de debat i ha dit que no ha de “tenir por” de votar-la al Congrés dels Diputats. Martínez-Maíllo també s’ha referit a la reunió del Pacte Nacional pel Referèndum que podria servir per posar sobre la taula la pregunta i la data de la consulta: “No sabem quina serà la pregunta, però ells sí saben quina serà la resposta perquè la hem expressant per activa i per passiva durant molt de temps”.
(En aquesta actualització s’ha afegit que el dirigent popular ha emplaçat Puigdemont a plantejar “per escrit” una proposta de debat i ha dit que no ha de “tenir por” de votar-la al Congrés dels Diputats)

El coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo, ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa a la seu del Partit Popular després de la reunió de la direcció de la formació. Maíllo ha considerat quan algú està disposat a anar al parlament és important “no establir condicions” i ha assegurat que als populars els agradaria que el president català els fes arribar “per escrit la proposta que ha fet en veu alta” perquè “aquesta és la millor manera de poder definir-se.

Així mateix, el dirigent popular ha emplaçat Carles Puigdemont a sotmetre la seva proposta a la votació del Congrés, tot assegurant que “si tant parla de democràcia, no hauria de tenir por que es voti”. En aquest sentit, Martínez-Maíllo ha insistit que és al parlament “on s’ha de votar”.

Durant la seva compareixença davant els mitjans, també ha assegurat que Puigdemont ha rebut “el no al referèndum” en “moltes llengües i idiomes” i des de “moltes institucions europees com el Consell d’Europa”. “Els hi diem als espanyols que la resposta del govern d’Espanya és que no hi haurà referèndum a Catalunya i l’Estat té prou mecanismes per garantir-ho”, ha sentenciat.

Finalment, el coordinador general del PP ha insistit en demanar al president català que accepti la invitació de Rajoy per anar a les corts espanyoles: “No passa res, es pot anar a debatre al parlament espanyol, a parlar i a exposar el seu pla, que és perfectament legítim que el plantegi en seu parlamentària i també li demanem que escolti a la seu de la sobirania nacional”. Segons Maíllo, “és bo, sa i democràtic que Puigdemont vagi a debatre al Congrés dels Diputats”.