Les XXVIII Festes del Barri del Port arriben del 27 al 30 de juliol de 2017 amb algunes retallades

L’A.V.V del Port s’ha vist obligada a retallar despeses enguany en l’organització de les seves XXVIII Festes del Barri del Port que arribaran la propera setmana entre el 27 i el 30 de juliol de 2017

Blog Barri del Port.- Rosa Puig indica que “som una de les associacions que més actes organitzem durant l’any per al veïnat, enguany més fins i tot que l’anterior, i en canvi hem rebut la mateixa subvenció que a les passades festes i que associacions que organitzen molt menys”. Davant aquesta situació l’entitat veïnal s’ha vist en la necessitat de retallar en despeses, tot i que assenyala que “aparentment no s’apreciarà i els veïns gaudiran d’un complet programa mantenint com l’any passat l’ampliació a 4 dies de festa”.
D’una banda enguany no hi haurà inflables infantils dissabte al matí com anys anteriors. I es que els diversos accidents que han aparegut darrerament als mitjans de comunicació amb aquest tipus d’entreteniment infantil ha fet donar un pas enrere a l’associació que no ha volgut arriscar-se, fet que li ha permès a la vegada estalviar-se aquesta despesa. Tampoc s’ha contractat cap grup d’animació infantil i l’entreteniment, igual que els jocs infantils aniran a càrrec de la pròpia entitat. A última hora l’associació ha hagut de cancel·lar també l’actuació de màgia però es manté el concurs de dibuix infantil i la festa de l’escuma, que enguany passa al diumenge tarda.
 
Es recupera la participació de la Cucafera
Un dels actes estel·lars enguany i que donarà tret de sortida dijous 27 a les 18.30h serà ‘La Despertada de la Cucafera’, un acte amb què la Cucafera tornarà a participar i formar part de les festes del barri a què està vinculada. Es tracta de la primera sortida de l’any i suposa el despertar de la bèstia que tornarà a atemorir a la població amb un recorregut dissenyat especialment per tal que faci pas per diversos comerços, punts, carrers i places del barri i amb l’objectiu de consolidar-se i repetir-se cada any amb disbauxa.
Diversos col·laboradors
La crida a la col·laboració del teixit comercial ha donat com a resultat que dos establiments del barri, l’Escola de Ball Nou Ritme i el Gimnàs Fitness Beach, s’integrin al programa actuant sense cobrar amb una exhibició de ball la primera i una masterclass de zumba el segon. Per la seva part Mediterranean Sirenas Academy proporcionarà els premis d’un dels concursos ja consolidats i populars, ‘El Millor barret del Port 2017,’ dissabte nit durant el sopar de germanor. Aquest anirà amenitzat d’orquestra com també la nit de divendres on enguany també s’ofereix la possibilitat de sopar a la fresca amb carmanyola, oferint taules i cadires al veïnat.

Altres comerços i empreses s’han sumat a col·laborar anunciant-se a la revista festiva del programa d’actes sufragant els costos del nombre d’exemplars editats per repartir i que enguany serà menor.

Perduren els actes tradicionals

Es mantenen actes tradicionals com la xocolatada popular divendres tarda, el vermut amb musclos i fideuada dissabte matí i la trobada gegantera el matí de diumenge. D’altra banda es repeteix el cine a la fresca dijous nit i els actes de l’Associació La Muralla previs al pregó de divendres i que enguany anirà a càrrec de Josep Bertran, responsable de comunicació de Repsol, entitat col·laboradora amb les festes i que al 2002 va costejar la creació de la Cucafera Petita. El 15è aniversari de la bèstia infantil i els 5 anys del Blog del Barri del Port són enguany motius a festejar. Les festes clouran diumenge tarda amb havaneres i ron cremat.