Els Voltors perden a casa contra el Barça Blau

Durant el segon temps, la possessió de la pilota va ser dominada pels blaugrana, que només permetien als Voltors defensar el desavantatge

Eloi Boix.- El Tarragona va perdre a casa contra el Barça Blau per 14 – 22. Tot i la derrota, l’equip va deixar una bona imatge davant d’un dels equips favorits de la categoria.

La visita del tercer classificat de la Divisió d’Honor Catalana Vueling a les instal·lacions de La Laboral va ser presa com una oportunitat per mesurar el nivell real que els Voltors han assolit en aquest curs 2017-18. Es presentaven els dos equips amb una convocatòria completa després del cap de setmana de descans i amb la intenció d’enfilar la recta final de la temporada amb els objectius del playoff pel títol concretats.

Al primer temps, quan els dos equips mantenien l’estat físic al màxim nivell, es va poder veure un enfrontament totalment igualat, amb els locals intentant tenir el domini territorial mitjançant el joc al peu i amb els visitants intentant crear superioritat mitjançant el joc dinàmic i de suport de la seva potent davantera. L’equilibri només es va poder trencar quan falten 10 minuts per al descans on, després d’una sortida de melé dins la zona de 22 contrària, Jason Condon percutiasobre la defensa contrària i permetia crear una superioritat que els davanters tarragonins van aprofitar per fixar la seva marca perquè, finalment, en Quim Culubret anotés el primer assaig del partit.

A la represa, els visitants van introduir diversos canvis a la davantera per a incrementar el ritme i l’agressivitat en el seu joc i els hi va donar resultat. Tot just al minut 2 de la represa igualaven el partit amb el seu primer assaig i set minuts més tard, aprofitant la superioritat a causa de l’expulsió temporal d’en Pau Moreno, anotaven per segona vegada.

Durant el segon temps, la possessió de la pilota va ser dominada pels blaugrana, que només permetien als Voltors defensar el desavantatge per a no fer més gran la ferida. La realimentació de la continuïtat mitjançant el joc de suport per l’eix no podia ser aturat en aquesta part del partit, els placatges ja no eren guanyadors, la comunicació col·lectiva no era tan fluida i la conseqüència era la pèrdua de metres. Quan pitjor ho estaven els locals, l’Óscar Puyo va interceptar una passada i va tornar a posar al CRT en l’òrbita de la victòria.

Malgrat aquest entrebanc, els visitants van mantenir l’alt nivell ofensiu i van aconseguir un tercer assaig al minut 76 que semblava tancar l’encontre. Només un últim atac a la desesperada dels locals va posar emoció pel punt bonus defensiu però un cop de càstig fallat i diferents errades individuals no ho van permetre.

Així doncs, bones sensacions després d’haver comprovat que el treball en defensa durant les últimes setmanes han donat resultat però, per altra banda, una nova derrota que fa baixar els Voltors al setè lloc de la classificació. El proper cap de setmana, contra el Gòtics, només val guanyar si es pretén assolir l’objectiu dels playoffs.