El Vendrell i Calafell perden platja en plena temporada d’estiu

El mar s’ha endut la sorra, que aquest any, en algun lloc, s’havia reposat fins a cinc vegades

CCMA.- Una torre de vigilància es queda sense platja per vigilar. Ha passat al Francàs, al Vendrell, on la desaparició de trams de platja també comporta problemes de seguretat. Gerard Clua és supervisor dels socorristes del Vendrell Platges i constata que passar per alguns llocs pot resultar perillós.

“Clar, hi ha roques; si hi passen nens o hi passa gent gran, amb una caiguda, una onada o un cop de mar, s’aixafa contra les roques i malament.”

Des de començament d’estiu, en aquesta platja, ja s’hi han fet cinc reposicions de sorra. El president de la Comunitat de Propietaris de la platja de Coma-ruga, Josep Maria Jiménez, considera que la regeneració de sorra no s’ha fet bé.

“Aquesta Setmana Santa passada teníem 40 metres de platja. En tres nits se n’ha anat enlaire. Part de la defensa que havia col·locat Foment està dintre del mar. Ara tenim por que no caiguin també les pedres, perquè no es van col·locar fixes.”

Aquí ja han començat una campanya de recollida de firmes perquè les administracions hi trobin una solució definitiva. De moment, el Ministeri de Medi Ambient s’ha compromès a fer un estudi d’un any per analitzar els corrents marins.

La problemàtica s’estén també a Calafell. A la platja de Mas Mel, el xiringuito, l’any que ve, ja no hi serà, precisament per la manca de platja. El propietari del Mojito Blau, Ángel Fernández, va veure com pràcticament no quedava platja.

“L’endemà ens llevem, venim a treballar i això era completament un barranc.”

Als estiuejants de tota la vida d’aquesta platja també els preocupa aquesta pèrdua de sorra, que, segons diuen, va a més. Però, en aquest cas, Costes assegura que reposarà la sorra. Això sí, quan acabi l’estiu.