Un agost ple d’experiències per a grans i petits al Paisatge dels Genis

El Mas Miró incorpora a la seva programació els tallers familiars. CEDIDA

Visites teatralitzades, escape rooms i excursions perquè les famílies coneguin Reus, Mont-roig, el Vendrell i Horta de Sant Joan i els espais que van inspirar Gaudí, Miró, Casals i Picasso.

El Mas Miró incorpora a la seva programació els tallers familiars

Amb l’agost arriben desenes d’activitats especials per viure intensament en família la Ruta del Paisatge dels Genis als indrets de Costa Daurada i Terres de l’Ebre que van ser font d’inspiració per a Gaudí, Miró, Casals i Picasso a Reus, Mont-roig del Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan.

Les visites teatralitzades i els tallers especials permeten acostar-se a les figures dels artistes universals que formen part de la Ruta del Paisatge dels Genis, d’una forma vivencial.

Aquest estiu el Mas Miró a Mont-roig ofereix com a novetat una visita acompanyats del seu masover, qui coneix millor que ningú les anècdotes i històries que Joan Miró ha viscut a Mont-roig. A més, estrena un taller familiar que és tota una experiència per descobrir la casa d’estiu de la família Miró, recorrent els diversos indrets del Mas Miró que van allotjar i inspirar aquest geni al llarg de tota la seva vida, i que inclou una activitat per convertir-se en artista.

A Mont-roig, els intrèpids poden atrevir-se a resoldre els enigmes que planteja l’Escape Room “Operació Joan Miró” a l’aire lliure a la natura, combinant pistes i senderisme.

A Reus, els petits i els grans poden descobrir els trets més essencials de la vida i l’obra de Gaudí de forma participativa, tot acabant amb un taller de manualitats relacionat amb l’obra de l’arquitecte, en la visita familiar dinamitzada del Gaudí Centre “Observem, escoltem i toquem en família”, adreçades exclusivament a famílies amb nens i nenes de 4 a 12 anys.

I per seguir explorant i descobrint el patrimoni de Reus, es posa a disposició dels visitants la polsera Visit Reus!, que permet accedir lliurement a cinc dels espais més importants i simbòlics de la ciutat com són el Gaudí Centre, Institut Pere Mata, el Campanar de la Prioral de Sant Pere i els dos Museus de Reus.

Sabeu per què Pau Casals anava cada estiu a Sant Salvador al Vendrell? El Museu Pau Casals convida a descobrir-ho amb la visita teatralitzada de la mà del Ramon, pescador de la platja de Sant Salvador, i la Maria, la minyona de la Vil·la Casals. Una visita pensada per a tots els públics que apropa a la vida més quotidiana del Mestre Pau Casals i acaba amb una copa de cava Jané Ventura als jardins del Museu.

A les Terres de l’Ebre, Horta de Sant Joan permet endinsar-se en la natura amb les activitats del Mas de Burot, un antic mas dels Ports de finals del segle XIX, del que la Roseta en descobreix tots els detalls durant una visita teatralitzada. I també amb les activitats i tallers al Parc Natural dels Ports “Com viuen els ocells”, “Els animals del Parc Natural del Ports” i “La macròmia”.

Durant l’agost, els que prefereixen fer les visites al seu aire, poden gaudir, en horaris ampliats,  dels museus i centres culturals de la Ruta del Paisatge dels Genis: Gaudí Centre, Mas Miró, Museu Pau Casals, Casa Nadiua i Centre Picasso; i dels edificis emblemàtics vinculats als genis: Institut Pere Mata i Campanar de l’església Prioral a Reus, Ermita  Mare de Déu de la Roca a Mont-roig del Camp i Convent de Sant Salvador a Horta de Sant Joan.

Les famílies compten amb espais amb serveis específics per a elles a la Ruta del Paisatge dels Genis. Al Vendrell, la ludoteca a la sorra situada a la platja de Comar-ruga, destinada a infants de 2 a 10 anys, i a Mont-roig la family àrea situada a la platja Cristall de Miami Platja, amb material de joc, canviador de nadons, microones i altres facilitats.

Per als més petits, la programació d’activitats i tallers dins el programa Banys de Lluna, els esports nàutics i el cicloturisme a Mont-roig Miami; els circuits sobre els arbres i l’snorkel al Vendrell; el circuit de geocaching rural, la Via Verda en bicicleta, el senderisme i el barranquisme a Horta de Sant Joan; i les festes i activitats especials a Reus, fan de l’estiu el moment ideal per gaudir del Paisatge dels Genis a Costa Daurada i Terres de l’Ebre, unes destinacions especialitzades en el turisme familiar.

Sobre El Paisatge dels Genis

La Ruta del Paisatge dels Genis compta amb cinc centres culturals, el Gaudí Centre a Reus, el Mas Miró a Mont-roig, la Casa Nadiua i el Museu Pau Casals al Vendrell, i el Centre Picasso a Horta de Sant Joan, que posen en valor i expliquen la vinculació d’aquests genis universals amb els paisatges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que van marcar la seva vida i la seva obra, i en van ser font d’inspiració.  L’Oficina Tècnica del Paisatge dels Genis és gestionada pel Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, creat el passat mes de febrer fruit de la fusió de la Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i Eurecat. Més informació a www.elpaisatgedelsgenis.cat

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empresesR+D aplicatserveis tecnològicsformació d’alta especialitzacióconsultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovaciódisminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

DETALLS D’INFORMACIÓ I RESERVES DE LES ACTIVITATS

Visita teatralitzada al Mas Miró

Dissabtes 3, 10, 17 i 24 d’agost

Horari: 11 hores

Lloc: Mas Miró a Mont-roig del Camp

Preu: 12 euros adults, 7 euros infants fins a 13 anys. Gratuït infants fins a 5 anys

Més informació i reserves: 977 179 158 o info@masmiro.com

 

Taller familiar al Mas Miró

Diumenges 4 i 18 d’agost

Horari: 11 hores

Lloc: Mas Miró a Mont-roig del Camp

Preu: 7 euros. Gratuït, infants fins a 4 anys.

Més informació i reserves: 977 179 158 o info@masmiro.com

Escape Room “Operació Joan Miró”

Diumenge 18 d’agost

Horari: 10.30 a 12.30 hores

Lloc: Parc de l’Era de Mont-roig del Camp

Preu: 20 euros. Gratuït, infants fins a 8 anys.

Places limitades. Més informació i reserves amb l’organitador El Brogit Guiatges: 689 006 199 o guiatges@elbrogit.com

 

Visita teatralitzada al Museu Pau Casals

Divendres 2, 9 i 23 d’agost

Horari: de 20 a 21.30 hores

Lloc: Museu Pau Casals, platja de Sant Salvador al Vendrell

Preu: 10 euros adults, 5 euros infants a partir de 8 anys. Gratuït infants fins a 8 anys

Places limitades. Cal fer reserva al 977 684 276 o museu@paucasals.org

 

«Observem, escoltem i toquem en família» al Gaudí Centre

Diumenge 11 d’agost

Lloc: Gaudí Centre, Plaça del Mercadal a Reus

Preu: 5 euros adults i infants

Més informació i reserves: Reus Promoció 977 010 670 i infoturisme@reus.cat

Polsera Visit Reus!

Per accedir a un preu únic a cinc espais de Reus: Gaudí Centre, Institut Pere Mata, el Campanar de la Prioral de Sant Pere i els dos Museus de Reus

Preu: 12 euros general, 8 euros reduït

Més informació: Reus Promoció 977 010 670 i infoturisme@reus.cat

Visita teatralitzada al Mas de Burot

Dissabte 24 d’agost

Horari: 10.30 hores

Lloc: Mas de Burot a Horta de Sant Joan

Informació i reserves: Artra i ExploraEbre 688 933 323 o 627 403 570

 

Activitats del Parc Natural dels Ports

Dilluns 12, 19 i 26 d’agost

Horari: 16 hores

Lloc: Casal Municipal d’Horta de Sant Joan

Inscripcions a l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan