Turull acusa el TC de defensar una llei que “no és igual per a tothom”

Recorda que 14 parlaments autonòmics i el Congrés tenen procés de lectura única

ACN Madrid .- El conseller de la Presidència de la Generalitat, Jordi Turull, ha acusat aquest dijous el Tribunal Constitucional (TC) de defensar una llei que “no és igual per a tothom”. A Turull, com a portaveu del Govern, no li ha causat “cap sorpresa” la decisió del TC de no admetre a tràmit el recurs de súplica de la Generalitat contra la suspensió cautelar de la reforma del reglament del Parlament perquè, segons ha dit, des del 2010 exerceix de “decorador jurídic” de les decisions polítiques de la Moncloa. Sí ha afirmat, però, que aquesta vegada ho ha fet “a costa de contradir-se”, perquè si bé fins ara la jurisprudència del TC deia que no es podia valorar una norma en funció de quina podia ser la intenció del legislador, “ara ens diu que sí”.

Turull també ha lamentat que la decisió del TC posa de manifest que la llei “no és igual per a tothom”, ja que, segons ha recordat, a catorze parlaments autonòmics i al Congrés dels Diputats es pot demanar el procediment de lectura única que pretenia aprovar el Parlament de Catalunya, però en canvi, “al català no es pot”.

Per tot plegat el portaveu del Govern ha considerat que “qui comença a fer més esforços” per “expulsar” les institucions catalanes de l’Estat és “el mateix govern espanyol”, i ha advertit que “si es pensen que això frenarà el referèndum de l’1 d’octubre estan molt equivocats” perquè, al seu parer, actituds com les del govern espanyol i el TC, “ratifiquen la necessitat de determinar qui vol seguir formant part d’un Estat com aquest i qui no”.