Anna Gispert Magarolas, Perpetuadora de les festes

El nomentament es farà durant el tradicional acte de La Crida que marca el tret de sortida de la festa

La tarragonina Anna Gispert Magarolas ha estat designada Perpetuadora de les festes de Santa Tecla d’aquest any. Anna Gispert és catedràtica d’Institut d’Ensenyament Secundari, especialitzada en Llengua i Literatura Catalanes i compta amb una destacada trajectòria educativa centrada en promoure el coneixement, l’interès i l’estudi de la festa i el folklore de la ciutat entre els alumnes d’ensenyament secundari. Ha dirigit treballs de recerca de batxillerat de tots els elements del Seguici Popular entre els anys 2000 i 2016; a l’Institut Martí Franquès ha estat impulsora de l’assignatura “De la paraula a la festa” per donar a conèixer la realitat cultural tarragonina. A més, ha col·laborat en publicacions que recorren la història de la festa de Santa Tecla i d’altres d’anàlisi d’elements actuals com Santa Tecla a la Segona Repúblicad’Anna Follia o La Mulassa de Tarragona, la més juganera d’Enric Garcia Jardí.

Gispert, juntament amb companys de l’institut, ha participat en el projecte “Socrates Comènius: la realitat cultural del territori” en diverses edicions, donant a conèixer les festes de Santa Tecla a alumnes i professors estrangers. L’any 99, un grup convidat va poder gaudir de les festes, apareixent fins i tot en el programa. L’any 2001, guanyen els XXIII Premis Baldiri Reixac de la Fundació Jaume I, amb el treball Tàrraco inter Itàlia elaborat amb el alumnes de l’orquestra de l’IES Martí i Franquès.

Com a tarragonina ha estat vinculada a la festa des de ben jove, el seu besavi va ser un destacat casteller del segle XIX, Pau Magarolas conegut com a Pau del Blau. Ella pertany a l’Associació d’Amics de la Colla Jove des de la seva fundació i ha col·laborat amb el Ball de Pastorets petit.