Tornen els plàstics grogs a la muralla

El portaveu municipal de Cs, Rubén Viñuales, demana que “el consistori vetlli per preservar la ciutat i el respecte del principi de neutralitat política”

José Luis Martín (PP): “A Tarragona ara tenim un govern que vesteix diàriament llaç groc. Però l’alcalde Ricomà ha d’entendre que la Muralla no és la solapa de la seva americana”

El portaveu municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, ha instat a l’equip de govern a “actuar perquè protegeixi el patrimoni material de la ciutat de Tarragona i retiri de forma urgent els plàstics grocs col·locats en la façana de la muralla romana”, que han aparegut al llarg del cap de setmana.

Rubén Viñuales ha recordat que “la muralla de Tarragona té més de 2.000 anys d’història i està catalogada com a Patrimoni de la Humanitat”. En aquest sentit, ha apuntat que “penjar qualsevol mena d’element en la muralla, a més de posar en perill la conservació del Patrimoni, és una aberració estètica per a la ciutat que trenca amb el principi de neutralitat política en espais públics”.

Finalment, el portaveu taronja ha preguntat al govern d’ERC i En Comú-Podem si “anteposaran els seus interessos polítics o per contra respectaran l’opinió de la majoria de la ciutadania de Tarragona i vetllaran per tenir cura de la ciutat i el seu patrimoni, així com pel respecte del principi de neutralitat política”.

El portaveu del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha exigit a l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona que condemni i doni ordres per fer retirar els llaços grocs que tornen a penjar de la Muralla tarragoní, declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per
la UNESCO. Demana a l’actual regidor de Patrimoni, Hernán Pinedo, d’En Comú Podem, que vetlli per la conservació, imatge i neutralitat del patrimoni que atresora la ciutat de Tarragona, que “no és patrimoni dels independentistes ni dels no independentistes, sinó de tota la Humanitat”.

“El passat estiu, com a primer tinent d’Alcalde de Tarragona, vaig fer retirar en reiterades ocasions els plàstics grocs que estaven alterant la visibilitat i conservació de la xarxa que protegeix un dels nostres monuments reconeguts Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. A Tarragona ara tenim un govern que vesteix diàriament llaç groc. Però l’alcalde Ricomà ha d’entendre que la muralla de Tarragona no és la solapa de la seva americana”, ha manifestat.

“Recordem que fa només uns dies teníem també una estelada gegant penjant del Balcó Mediterrani, un dels elements icònics de Tarragona i del nostre patrimoni modernista, una acció que va comptar amb l’aquiescència l’equip de govern actual. Des del Partit Popular de Tarragona denunciem que la neutralitat del patrimoni tarragoní estigui constantment en risc, com també ho està la imatge de la nostra ciutat: el Portal del Roser i la muralla és la porta d’entrada de la major part de els nostres visitants. Aquesta és una imatge nefasta per projectar-nos al món”.

Finalment, en relació als socis de govern de l’alcalde Ricomà (ERC), el regidor José Luis Martín ha expressat: “En comú Podem ja ha fet públic el seu desig de compartir el govern de Tarragona amb la CUP, una formació política que va animar públicament als ciutadans de Tarragona a restituir els llaços grocs de la muralla i a penjar molts més”.