La CUP emplaça al nou govern a actuar en l’ordenació de les terrasses

La Candidatura d’Uniat Popular vol fer front a la massificació i la privatització de l’espai públic i convida al nou govern a convocar la Comissió d’estudi per a la redacció i aprovació de l’ordenança de terrasses

Les conselleres del Grup Municipal de la CUP, Laia Estrada i Eva Miguel, diuen sí a les terrasses, però amb límits. Expressen que han de poder conviure els múltiples usos de l’espai públic, entenent les terrasses com a part de la quotidianitat mediterrània, però on “no hi pot haver monopoli”, com ha explicat la consellera Eva Miguel. Al mateix temps, reconeixen que hi ha llocs on les terrasses podrien dinamitzar i ajudar a revitalitzar barris o zones de la ciutat.

Les cupaires han manifestat aquest matí la necessitat de finalitzar l’ordenança de terrasses, un text que es va començar a redactar i que l’antic govern socialista i del partit popular no va arribar a acabar per motius electoralistes. Les anticapitalistes han recordat que ja van fer esmenes per a l’ordenança de terrasses i conviden al nou govern a “finalitzar-la i implementar-la” tenint en compte les seves aportacions.

Les cupaires volen reduir la massificació de les terrasses a determinades zones de la ciutat, descongestionant i diversificant, així, els usos de l’espai públic. Algunes de les mesures que la formació cupaire vol implementar aspiren, com ha explicat la portaveu del Grup Municipal Laia Estrada, a que “es garanteixi la preservació de l’espai lliure a les principals zones per a vianants com són les places”; el lliure pas dels vianants; a que es minimitzin les molèsties al descans de veïns i veïnes pel soroll; la homogeneïtzació dels horaris per evitar privilegis i desigualtats o que es preservin espais emblemàtics de vianants com a tal, com és el cas de la Rambla Nova, evitant la ubicació de terrasses a tota la coca central.

La CUP emplaça al nou govern a convocar amb la major celeritat a la Comissió d’estudi per a la redacció i aprovació de l’ordenança de terrasses i extensions comercials a la via pública; així com a inspeccionar, comprovar i, si cal, sancionar, a aquells que no compleixin les condicions de les concessions de terrasses, com és el cas del parc de les Granotes, al costat de l’amfiteatre. En aquest sentit, la CUP ha explicat que després de revisar el projecte del parc de l’amfiteatre han comprovat que la privatització de la totalitat de la pèrgola per part de l’establiment incompleix la concessió.