Tarragona, sense Lliga Profesional de Bàsquet 3×3

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona ha notificat a la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) la impossibilitat de col·laborar perquè la ciutat aculli una de les proves de la lliga professional de bàsquet 3×3, prevista inicialment per aquest mes de juliol a la ciutat.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha signat aquesta setmana un decret en què s’expressa “la impossibilitat material” de complir els compromisos previstos en un protocol d’intencions signat per l’anterior equip de govern el passat 7 de maig entre l’Ajuntament de Tarragona i la FEB perquè s’organitzés a la ciutat, durant tres anys, una prova de les 3×3 Series en categoria sènior masculina i femenina.

Tal com es recorda en el decret, el protocol estipulava diferents obligacions per part de l’Ajuntament de Tarragona, entre les quals destacava una aportació econòmica municipal de 64.900 euros cada any fins al 2021, en total 194.700 € en tres anys, a més de la cessió d’espais com la plaça Corsini i el Camp de Mart i diferents facilitats tècniques.

El mencionat decret es fa ressò de l’informe de la Intervenció General de l’Ajuntament, segons el qual no existeix “consignació nominativa, adequada i suficient per fer front a l’import de 64.900 € previstos de pagar a la FEB. Per poder acordar una subvenció nominativa, s’ha de preveure de forma específica en el pressupost. En el cas que es procedís al pagament, aquest seria nul de ple dret i els ordenadors de pagament en serien personalment responsables”. Per aquest motiu, i tenint en compte també que els organitzadors no han presentat la documentació determinada per la llei per a un esdeveniment d’aquestes característiques, en el decret es resol deixar sense efectes el protocol d’intencions.

– El document jurídic signat per les dues parts és el mateix que utilitzen la resta de les seus i es va fer a iniciativa de l’Ajuntament.
– L’Ajuntament de Tarragona va demanar una reunió i que la FEB no enviés els documents tècnics fins després de la mateixa.
– Es va celebrar aquesta reunió i la FEB va oferir tot tipus de facilitats, entre altres que renunciàvem al segon i tercer any, però que el perjudici per a aquest any era irreparable per les despeses realitzades i els equips ja inscrits que pretenien participar.
– En lloc d’una contestació a la proposta de la reunió, l’Ajuntament de Tarragona ha enviat un escrit i nota pública deu dies abans de l’esdeveniment sense marge de maniobra.
– La FEB i Madison MK buscaran una alternativa perquè el 3×3 Sèries no es ressenti en la seva primera edició, i perquè els esportistes no es vegin perjudicats per la decisió de l’Ajuntament de Tarragona.
– La FEB no tornarà a fer més comunicats referent a això. Es reserva les accions legals oportunes i lamenta que una institució pública que representa al conjunt dels tarragonins incompleixi els contractes signats i perjudiqui els amants del bàsquet d’aquesta magnífica ciutat que és Tarragona.