Surt al mercat una nova aplicació per millorar la qualitat de vida de les persones amb fibromiàlgia

Fibroline Senior ha estat desenvolupada per Welltech Treatment Management System S.L, una empresa spin-off de la URV

Redacció.- Fibroline Senior és una adaptació per aplicació mòbil del tractament que una persona que pateix de fibromiàlgia o de dolor crònic seguiria, si assistís a un programa multidisciplinar presencial. L’aplicació ha estat contrastada científicament i té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquests tipus de trastorns.

El tractament a través de l’aplicació té una durada de 90 dies i consta de 9 mòduls que s’activen a mesura que es van completant. L’aplicació s’ha concebut com un complement al tractament mèdic habitual i té com a objectiu proporcionar recursos als pacients per a afrontar millor el dolor i els desafiaments que suposa aquesta malaltia. Es tracta d’una aplicació per a l’ús del pacient que, en cas que hi hagués interès per part dels metges i dels usuaris, podrien estar connectats per fer-ne el seguiment.

L’aplicació, disponible per a dispositius Android, ha estat desenvolupada per Welltech Treatment Management System S.L., una empresa derivada spin-off de la URV que va sorgir del grup de recerca ALGOS d’estudi i tractament del dolor. L’empresa desenvolupa software d’assistència per a teràpies que faciliten el benestar físic i emocional de les persones que pateixen dolor.

Un dels socis fundadors de l’empresa, el catedràtic de la URV Jordi Miró, investigador ICREA-Acadèmia, ha destacat que l’objectiu principal de l’empresa “és que les noves fórmules de diagnòstic i tractament que els investigadors desenvolupen amb èxit arribin a les persones que les necessiten de la manera més ràpida i eficient”.  Miró forma part de l’equip de l’empresa junt amb la doctora en psicologia Rocío de la Vega, l’enginyer informàtic Roman Roset i els dissenyadors José Manuel Hernández i Laura Hernández.

En la seva fase de desenvolupament, Fibroline, antecessora de l’aplicació actual i que consistia amb un tractament dirigit als joves amb fibromiàlgia, va ser guardonada amb l’accèsit en el VIII Premi Nacional de Fibromiàlgia 2012 de la Fundació FF-SER i amb el Premi Jove Talent IMPULSA 2014 durant les V Jornades en TIC i Salut de Girona. Aquesta aplicació ha estat validada per pacients que han posat a prova la seva usabilitat i viabilitat.