S’obre la convocatòria dels Premis Vila de Cambrils de narrativa, poesia i fotografia

Les bases ja es poden consultar al web de Cultura i de l’Agrupació Fotogràfica Cambrils

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i l’Agrupació Fotogràfica Cambrils ja han publicat ja les bases dels Premis Vila de Cambrils 2017 en les modalitats de narrativa, poesia i fotografia.

Per una banda, la informació del VII Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall i el VI Premi de Poesia es pot consultar al web de l’Ajuntament. El termini per presentar-se a aquest dos premis, que l’any passat van recuperar la periodicitat anual, s’acaba a les 14 hores del proper dia 13 d’octubre.

Per l’altra banda, les bases del 27è Premi de Fotografia es poden descarregar al web de l’Agrupació Fotogràfica Cambrils. Les persones interessades tenen temps fins el 20 d’octubre per enviar les seves obres.

VII Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall

Aquest premi té a finalitat de promoure i donar suport a la llengua catalana escrita i la voluntat de fer que el mar, element ineludible en l’evolució històrica de Cambrils, adquireixi un paper protagonista i impulsi la vila com a referent literari i cultural del país.

Els aspirants han de ser majors de 18 anys i les seves obres hauran d’estar escrites en llengua catalana i en qualsevol modalitat del gènere narratiu (novel·la, recull de contes, dietari, relat de viatges…) adreçades a un públic adult. Cada autor o autora podrà concursar-hi amb una sola obra original i inèdita. El mar ha de ser l’element a l’entorn del qual es desenvolupa l’acció principal del relat.

L’autor o autora de l’obra guanyadora rebrà un premi en metàl·lic de 3.000 euros en concepte de drets d’autor, així com l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’Editorial Cossetània.

VI Premi de Poesia Vila de Cambrils

Aquest premi té la voluntat de promoure la llengua catalana escrita en vers. Així doncs, les obres aspirants hauran de ser escrites en llengua catalana, i no poden haver estat premiades en cap certamen ni publicades en cap mitjà escrit ni informàtic.

Hi podran prendre part totes les persones majors de 16 anys d’arreu del món. Totes elles podran presentar les seves obres de temàtica lliure en suport paper a la recepció de l’Ajuntament de Cambrils, o a través de l’adreça de correu electrònic premipoesia@cambrils.cat

El primer premi estarà dotat amb 500 euros i el segon premi amb 200. A més, els premis també inclouen la publicació de les obres guardonades a la web de l’Ajuntament de Cambrils i en altres mitjans de difusió.

A les bases es poden consultar els detalls sobre la presentació de les obres, l’extensió màxima o al composició del jurat. El veredicte es farà públic durant la Festa Major de la Immaculada, en el marc del lliurament de Premis Vila de Cambrils.

27è Premi de Fotografia Vila de Cambrils

La convocatòria organitzada per l’Agrupació Fotogràfica Cambrils està oberta a fotògrafs de tot el món i puntuarà per als reconeixements de la de la FIAP (Federació Internacional de l’Art Fotogràfic), la CEF (Confederació Espanyola de Fotografia) i la FCF (Federació Catalana de Fotografia).

La participació és exclusivament en format digital a través del web http://www.afcambrils.com. Es poden presentar un màxim de quatre obres per cadascuna de les quatre categories. Una de les novetats és la incorporació de les categories de retrat i ‘street photo’ en monocrom i color que substitueixen les seccions dedicades al mar i a la gastronomia de l’anterior edició. A més, es mantenen les dues seccions de temàtica lliure, una en blanc i negre i l’altra en color.

El o la participant amb més obres acceptades o punts acumulats en les quatre seccions rebrà el premi d’honor Vila de Cambrils al millor autor o autora, dotat amb mil euros i una medalla. A més, els millors fotògrafs i fotografies de cada secció seran reconeguts amb nou medalles de la FIAP, la CEF i la FCF i sis esments d’honor de la FIAP.

A les bases es pot trobar més informació sobre el format i resolució de les fotografies, els drets d’inscripció, la definició de les categories i la composició del jurat. El lliurament de premis i la inauguració de l’exposició de les obres seleccionades tindran lloc a l’Ajuntament el dia 26 de novembre.