S’inicia un tractament contra els tèrmits al Teatre Metropol

És la primera actuació de restauració de l’edifici, en què es vol arranjar el teatre i incorporar el Centre d’Interpretació de l’obra de Jujol

ACN Tarragona .- Aquest dijous s’inicia un tractament contra els tèrmits al Teatre Metropol, que es van detectar a principis d’any. L’execució anirà a càrrec d’un equip de tres persones de SAHICASA que treballaran durant tota la jornada per detectar la presència d’aquests insectes en l’estructura de fusta de l’edifici per eliminar-los d’arrel. S’espera que els treballs puguin finalitzar aquest dijous mateix. El servei té un cost de 3.500 euros més IVA. Aquesta és la primera actuació d’urgència després que s’expressés la voluntat de restaurar tot l’edifici. L’actuació prioritària és la d’arranjar el teatre, però paral·lelament el projecte inclou els treballs de millora en els dos pisos superiors, on es vol ubicar el Centre d’Interpretació de l’obra de Josep Maria Jujol, l’arquitecte tarragoní encarregat del disseny de l’edifici.
El centre també haurà de difondre l’obra modernista al Camp de Tarragona i, especialment, a la ciutat, on sobresurten l’edifici del Mercat Central o l’altar de la capella del Santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor de Tarragona, obra d’Antoni Gaudí.

El Teatre Metropol és una obra modernista de 1908 de l’arquitecte Josep Maria Jujol. Després de transformar-se com a sala de cinema, l’edifici es va clausurar a la dècada dels 80 del segle passat. L’any 1991 l’immoble va ser adquirit per l’Ajuntament de Tarragona, punt de partida del treball de restauració dut a terme per l’arquitecte Josep Llinàs i que va ser guardonat amb el premi FAD d’arquitectura de 1996. Amb una capacitat per a 525 espectadors, durant els últims 20 anys ha acollit part de la programació dels Teatres de Tarragona.