Arnau Dols, millor puntuació de la Selectivitat a Tarragona: “He hagut de renunciar a coses per treure aquesta nota”

Després d’haver tret un 9,75, dubta si matricular-se a Medicina a la URV o Matemàtiques i Física a la UAB

ACN Els Pallaresos .- Arnau Dols és l’estudiant que ha tret més bona nota a la selectivitat a la demarcació de Tarragona, un 9,75. Té 17 anys, ha estudiat a l’Institut Antoni Martí i Franquès de Tarragona i viu, de moment, als Pallaresos. El seu futur encara és incert i és que l’Arnau encara no té clar què vol estudiar. Dubta entre el Grau de Medicina a la URV, que és la seva primera opció, i Matemàtiques i Física, la seva segona opció, que cursaria a la UAB. “És una sort que no serà per la nota que no entri”, ha explicat l’Arnau, que diu que el que li fa més il·lusió és la beca pel primer any de matrícula. L’Arnau, al costat dels seus dos germans, ha anat atenent diversos mitjans durant el matí, on ha afirmat que durant dos anys ha hagut de renunciar a sortir o fer esport –una cosa que creu que no hauria d’haver deixat de fer- per poder treure aquesta nota.

L’Arnau ha explicat que es va preparar per a la Selectivitat les setmanes després d’acabar batxillerat però que, per treure una bona nota, ha estat picant pedra durant dos anys. “Per treure bona nota suposo que és més important que et molestis en estudiar i aprendre el que t’han ensenyat durant dos anys perquè estudiar les tres últimes setmanes per un examen que conté tot el temari no serveix de res”, ha considerat.

Per això, ha renunciat a sortir o a fer esport, tot i que reconeix que no ho hagués hagut de deixar de fer. Amb tot, admet que o es dedicava “de ple al batxillerat” o no trauria la nota que ha acabat traient. “Ha estat molt dur perquè durant dos anys he estat estudiant o estressant-me de tant estudiar”, ha dit. Ara, respira tranquil perquè sap que dependrà d’ell l’accés al grau que desitgi i no de la nota de tall. Amb un 9,75, pot entrar a totes les opcions que havia assenyalat al full de preferències.

L’Arnau va conèixer dimecres la seva nota, que no s’esperava que fos tan alta. “Em vaig posar contentíssim, perquè volia saber si entrava a Matemàtiques i Física o no, que és una de les opcions que tinc, i hi puc entrar i estic feliç de la vida”, ha afirmat. El grau, que cursaria a la UAB, va tenir una nota de tall del 13,2 el curs passat. L’estudiant ha considerat que la selectivitat no ha estat “ni fàcil ni difícil”: “normal”, tot i que hi ha preguntes amb mala intenció, ha considerat.

La nota més baixa a les proves PAU ha estat química, on ha tret un 9. A química ha tret un 9,5 i ha arribat al 10 a castellà i a filosofia, una assignatura que està protagonitzant les queixes d’aquesta Selectivitat, ja que els estudiants consideren que se’ls ha puntuat molt baix. L’Arnau ha esquivat la polèmica, i és que considera que anava “molt preparat” en aquesta matèria gràcies a un professor “molt bo” que durant el curs els ha examinat amb proves d’un model semblant al que es presenta a Selectivitat. A més, ha explicat que la filosofia li agrada molt i que fins i tot ha fet el Treball de Recerca sobre aquesta assignatura.

Un cop superades les proves d’accés a la universitat i passats els nervis per conèixer la nota, l’Arnau ha explicat que ara vol gaudir de la família i els amics, fer tot allò que no ha pogut fer a segon de batxillerat, descansar molt, treure’s el carnet de cotxe i, si pot, treballar com a professor de repàs. Fins al 3 de juliol, també haurà de dedicar temps a pensar quin grau acaba escollint perquè té el cor dividit entre Matemàtiques i Física, i Medicina, un grau al qual li veu més sortides professionals. A més, ha explicat que si acaba cursant Medicina, ho podrà fer a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus (URV), podent estar a prop de la família però lluny dels seus amics d’institut, que marxen majoritàriament a Barcelona. “Tard o d’hora ho haurem de superar i la vida continua”, ha afegit l’Arnau, que espera no perdre el contacte amb els seus companys. Tot i això, si acaba escollint Matemàtiques i Física, haurà de marxar a viure a Barcelona.