Samà Slow Market, shopping sense estrés en plena natura

Prop de 30 comerciants i artistes locals mostraran els seus productes al jardí històric del Parc Samà de Cambrils els dies 7, 8 i 9 d’agost

La primera edició, marcada per les restriccions sanitàries, es planteja com una prova pilot per mostrar el potencial de futures edicions

La iniciativa neix de la col·laboració entre els sectors comercial i turístic de Cambrils, estimulada per les àrees de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament

*MOLT IMPORTANT: El Parc obre una franja horària a preu especial (quatre euros) de 20 a 22 hores els dies 7 i 9, i de 20 a 24 hores el dissabte 8. Amb l’objectiu de controlar l’aforament, les entrades per aquest horari nocturn solament es poden comprar online a www.parcsama.es

El jardí històric Parc Samà de Cambrils acollirà el proper cap de setmana la primera edició del Samà Slow Market, un esdeveniment que oferirà el millor de l’oferta comercial de Cambrils en un ambient tranquil i relaxat. Una experiència de ‘shopping’ sense presses en les 14 hectàrees de jardí romàntic de Cambrils entre parades d’artesania, flors, ceràmica, joieria, bijuteria, pintura o fotografia.

La filosofia diferencial de l’esdeveniment rau en la creació d’un ambient especial on productes i comerciants locals es troben amb els seus clients en un jardí espectacular que treballa per recuperar el seu esplendor. Una experiència diferent de consum que trenca la rigidesa de l’oferta convencional i proposa un retorn a un consum sostenible, responsable i sense estrès, en plena comunió amb la natura.

En aquest sentit, la primera edició està enfocada a divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) promoguts per l’Organització de Nacions Unides com a part de la seva Agenda 2030. El Samà Slow Market se centra aquest any en mostrar la importància del consum i la producció sostenibles. El parc alberga el laberint dels ODS amb 17 pistes / preguntes (una per cada objectiu) que els visitants han de respondre durant el recorregut.

La iniciativa va quallar en el marc de les cimeres econòmiques celebrades per l’Ajuntament de Cambrils durant la pandèmia. La forta caiguda de la facturació de tots els sectors econòmics del municipi va propiciar coordinar accions transversals per compensar la baixada de la demanda sota l’impuls de Departament de Promoció Econòmica, el Patronat de Turisme i Cambrils Obert.

L’Associació de Comerciants Vilacentre de Cambrils i DNA, empresa gestora del Parc Samà, van començar a donar forma a la idea ja al mes de maig. Des del principi es va visualitzar una primera edició marcada per les mesures de control sanitari, amb un aforament limitat a 600 persones en un ambient relaxat i tranquil a l’aire lliure, “una forma diferent de consum com a aparador de la millor oferta comercial de Cambrils”, sintetitza Francisco Javier Castillo, CEO de DNA.

El Samà Slow Market obrirà les seves portes els dies 7, 8 i 9 d’agost en l’horari convencional d’obertura del Parc -de 10 a 14 hores i de 17 a 20-, i en una franja horària especial de 20 a 22 hores els dies 7 i 9, i de 20 a 24 hores el dissabte 8. Amb l’objectiu de controlar l’aforament, les entrades per aquest horari nocturn solament es poden comprar online a www.parcsama.es. Durant tot el dia, els assistents podran gaudir del parc i les compres; al capvespre s’ha programat una oferta lúdica i cultural itinerant i un foodtruck. El divendres 7, el grup ‘Som2’ es mourà pels jardins cantant boleros a partir de les 20 hores; dissabte a les 22,30 farà el mateix la txaranga ‘Bandsonats’, omplint els racons del Samà de música, alegria i les àries d’una soprano. Finalment, diumenge arriba el torn dels trucs del mag Santos.