Riudecols Nomad Festival Xperience

Nomad Festival Xperience proposarà una experiència d’oci única del 8 al 17 d’agost a l’Avellana (Riudecols)

Concerts, gastronomia, animacións infantils, Market i moltes propostes més oferiran una programació completa enmig de la natura al Baix Camp

Després de quatre temporades d’èxit com a esdeveniment itinerant per tot Catalunya, Nomad Festival porta per primer cop la seva experiència única a l’aire lliure a un emplaçament fixe durant deu dies. Nomad Festival Xperience fusionarà del 8 al 17 d’agost diverses disciplines culturals, d’oci i gastronòmiques en l’espai de l’Avellana – Mas d’en Cabré, una masia centenària al terme municipal de Riudecols (Baix Camp).

L’estrena d’aquest nou format, que espera atreure públic tant de la Costa Daurada com de la resta de la província de Tarragona i de Catalunya, és el primer pas per a la consolidació d’un festival de llarga durada, amb possibilitat d’allargar-se més dies en nays futurs,  en aquesta mateixa localització, amb l’objectiu d’oferir una experiència encara més intensa que la que és possible en un format de festival habitual d’entre tres i cinc dies. En aquesta primera edició, a l’Avellana s’oferiran diversos espais per al gaudi de tota la família: un espai Concerts amb música en viu cada nit; l’espai Foodtrucks, amb una selecció de gastronomia d’arreu del món; l’espai Market, amb la presència de diverses marques independents curosament seleccionades; i el Petit Nomad, un univers d’activitat i animació per als més petits.

El director artístic de Nomad Festival, David Nicolás, ha destacat com l’espai de l’Avellana va “enamorar” als impulsors de l’esdeveniment per a ser l’escenari per viure l’experiència d’una tarda i nit d’estiu única. “Té molt a veure amb la nostra filosofia Nomad”. El projecte ha estat també molt ben acollit des del municipi; l’alcaldessa de Riudecols, Beatriz Mayordomo, ha destacat com Nomad Festival Xperience tindrà “el poder de situar Riudecols en el mapa”. En el mateix sentit, la propietària de l’Avellana, Katinka Rodriguez-Solano Weckbrodt, ha celebrat la “connexió” entre l’espai i la filosofia de l’esdeveniment, així com els valors de sostenibilitat que defensa Nomad Festival. “Serà un pas més perquè la gent aprengui que també l’interior de Tarragona té un gran valor”.

Música en viu cada dia

Nomad Festival Xperience obrirà tots els dies de 18 h a 01 h. L’entrada tindrà un cost de sis euros per adults (amb una consumició inclosa), i de cinc euros per a nens (amb accés a totes les activitats del Petit Nomad). Hi haurà aparcament gratuït per a tots els assistents, i la possibilitat d’adquirir un passi per a tres dies per dotze euros (deu euros per a infants). Els empadronats a Riudecols, a més, tindran entrada lliure.

La programació elaborada per a Nomad Festival Xperience inclou variades propostes musicals com la presència d’un DJ del prestigiós equip de Red Bull durant diverses tardes, o la celebració de la Festa dels 40 principales el dia 10 d’agost. Entre els grups que ja han confirmat l’assistència a l’Avellana, es troben grups que han aconseguit un gran èxit  en les diverses temporades de Nomad Festival, com Star WaysBig Mouthers o Mala Vida, o propostes innovadores com un concert d’improvisacions, versions íntimes o originals, i espectacles interactius. Rock, rumba o funk seran alguns dels estils que estaran representats.

La música serà una protagonista indiscutible en quatre formats diferents: a les sessions DJ de música electrònica de tarda; a l’animació per al públic infantil al Bosc de les Fades; als espectacles  de petit format i més sorprenents a l’Hivernacle a les 20 h; i als concerts principals cada nit a les 23 h. A més, tot el festival comptarà amb una música ambient molt cuidada i que acompanyarà tots els espais de Nomad Festival Xperience, especialment pensada per adaptar-se a cada moment.

Un espai gastronòmic i una experiència enològica

La gastronomia és una de les protagonistes de la filosofia Nomad, amb una aposta per un menjar de carrer de qualitat i sorprenent, i l’aliança amb marques amb què Nomad Festival ha treballat temporada rere temporada. A la selecció de foodtrucks que es podran descobrir a Nomad Festival Xperience, s’hi sumarà en aquest cas a més la col·laboració del Restaurant Solric de Tarragona, que durà la seva proposta gastronòmica tradicional i de proximitat a l’aire lliure durant els deu dies de festival a Riudecols.

Una altra de les novetats que s’incorporarà a l’oferta que es podrà viure a l’Avellana serà els tasts amb maridatge oferts per diferents cellers de prestigi. Del 8 al 17 d’agost, els productes de totes les bodegues participants s’exposaran i estaran a la venda en aquest espai dedicat a l’experiència enològica.

Nomad Festival Xperience compta amb el suport dels seus patrocinadors, Estrella Damm i Schweppes, així com la col·laboració de Red Bull, Vermuts Miró i Solan de Cabras que estaran presents a la barra oberta durant tot l’esdeveniment. L’esdeveniment compta també amb el suport de la Diputació de Tarragona i Cargoling.

Propostes familiars i de shopping

L’oci per a tota la família i amb espai també per al gaudi dels més petits serà un altre dels eixos definidors de Nomad Festival Xperience, que potenciarà el Petit Nomad amb una intensa programació de tallers, animació i espectacles familiars, pintacarones, gimcanes i jocs guiats durant la cita. Els nens i nenes seran en part protagonistes de les tardes i podran fer manualitats, aprendre habilitats o gaudir de propostes de qualitat com la de la Turuleta Band, Més Tumàcat i Zum Zum Teatre, sessions de conta contes o festes temàtiques.

Una altra de les joies més cuidades de la programació serà el Market, una aposta pels valors de les marques artesanals i independents, a favor de moviments com l’slowfashion. A l’Avellana es desplaçaran una important selecció de marques de sectors tan variats com la moda, els complements i la decoració, amb una experiència diferent de shopping a l’aire lliure.

Un festival itinerant que s’ha fet gran

Nomad Festival va néixer l’any 2016 a Cervera amb l’objectiu de fusionar diferents disciplines culturals i d’oci a l’aire lliure, i d’estendre la seva filosofia de revetlla mediterrània arreu del territori. En aquestes quatre temporades, la iniciativa ha tingut un arrelament destacat a la província de Tarragona, fet que està en part darrere de la decisió d’escollir l’Avellana com a primer emplaçament fixe del festival.

Aquest any Nomad Festival, en el seu format de festival itinerant, ha visitat Sant Feliu de Guíxols i Tortosa, i, fins al proper mes de setembre, té programades noves edicions a Miami Platja (del 21 al 25 d’agost), Salou (del 12 al 15 de setembre) i Guissona (del 6 al 8 de setembre). L’Avellana, però, serà el primer emplaçament en la història de Nomad en què s’aposta per un festival de llarga durada.