Reus ha censat un total de 2.466 gossos des de l’1 de gener

“No et perdis” que fomenta la identificació d’animals de companyia a través del xipatge i que s’està portant a terme des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament a Reus 

L’augment de gossos censats ha estat més intens a partir de l’inici de la campanya “No et perdis” el passat 3 de març: entre aquesta data i el 9 d’agost s’han censat 2.311 gosssos, dels quals un centenar són de races considerades potencialment perilloses. En aquest mateix període (3 de març a 9 d’agost), la Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 3.231 actes en el marc de la campanya informativa adreçada als propietaris de gossos. L’any passat, durant el mateix període es van registrar 257 gossos, de la qual cosa es desprèn un alt grau d’assoliment de l’objectiu de la campanya, ja que s’ha multiplicat per 9 el número d’animals censats.

Evitar pèrdues, robatoris i abandonaments
La campanya inclou accions de la Guàrdia Urbana a la via pública per comprovar el compliment de la normativa, concretament pel que fa al xipatge i cens dels gossos.
Les dades del cens revelen que la campanya està assolint els objectius plantejats inicialment, com són el xipatge i cens dels gossos al municipi de residència, que permetrà recuperar els animals en cas de pèrdua o robatori i evitarà abandonaments.

Tal i com recorda el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio la campanya “No et perdis” no pretén sancionar, sinó “informar i sensibilitzar als propietaris dels gossos sobre la importància de tenir-los censats”. És per aquest motiu que es dona als propietaris dels animals un termini de 30 dies un cop s’ha aixecat l’acta de la Guàrdia Urbana per fer el tràmit corresponent. Amb tot, cal recordar que les sancions per no tenir l’animal censat i xipat poden oscil·lar entre els 100 i els 400 euros cada una.

Bons resultats i cita prèvia
Des de la Regidoria de Medi Ambient es fa una valoració molt positiva dels resultats de la campanya, que ha propiciat un increment molt substancial en el nombre de registres al cens d’animals domèstics. Fruit d’aquest èxit i a causa de la important afluència de persones interessades a censar els seus animals a les oficines de l’Oficina d’Atenció Ciutadana i l’Oficina Tècnica Empresarial, s’ha habilitat el servei de cita prèvia, que es pot sol·licitar trucant al telèfon 010 (o 977010010 si es truca des de mòbil o des de fora de Reus) o per Internet a la seu electrònica de la web municipal (www.reus.cat, apartar “Catàleg de tràmits”).