Méndez de Vigo retreu al Govern que vulgui impulsar una “secessió sense calendari”

El portaveu del govern espanyol avisa que s’impugnarà la Llei del referèndum al TC en el moment en què es tramiti

ACN Barcelona .- El ministre portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha retret aquest dimecres al Govern que pretengui impulsar una “secessió sense calendari”, després que la Mesa del Parlament hagi decidit posposar l’admissió a tràmit de la Llei del Referèndum que ha de donar cobertura legal a l’1-O. De tota manera, Méndez de Vigo ha avisat el Govern que en el moment en que es tramiti la norma, el govern espanyol la impugnarà davant el Tribunal Constitucional: “No sé si la decisió obeeix a una estratègia, el que sé és que el referèndum és il·legal i no es farà”, ha etzibat el portaveu del govern espanyol a la sortida del Consell de Ministres.
“Aquesta era una secessió sense convocatòria, sense cens, sense funcionaris, sense urnes, sense paperetes, sense pressupost, sense suport internacional i ara també sense calendari”. El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha reaccionat amb contundència a les darreres passes del Govern en relació al referèndum de l’1-O.

Sense entrar a valorar si el fet que s’hagi posposat l’admissió a tràmit de la Llei del Referèndum obeeix o no a una estratègia política de l’executiu català, Méndez de Vigo sí ha retret a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que no hagi portat la tramitació de la norma a l’ordre del dia d’aquest dimecres “com hagués estat habitual”.

En aquest sentit, el portaveu del govern espanyol ha assegurat que hi ha una “contradicció” entre el fet d’argumentar que aquest dimecres no s’ha fet el tràmit perquè es tracta d’un text “complex” i el fet de voler-lo aprovar després a través d’un procediment exprés: “És molt cridaner”.

Méndez de Vigo, preguntat en la roda de premsa posterior al Consell de ministres extraordinari per afrontar la crisi del Prat, ha tornat a reiterar que el govern espanyol “té estudiats tots els escenaris i contemplades totes les vies d’actuació” per evitar el referèndum de l’1-O: “La llei i la raó estan de la nostra part”.

El portaveu del govern també ha valorat negativament el fet que la CUP sigui el grup que “marca l’agenda política” a Catalunya perquè es tracta de “radicals antisistema d’extrema esquerra”. Méndez de Vigo s’ha mostrat preocupat pel fet que un grup minoritari “apartés Mas i ara vulgui decidir els consellers”.