Arriba l’Exhibició Aèria i la Bicicletada Popular

Organitzadors i patrocinadors durant la presentació. MAURI

LA BICICLETADA POPULAR DE TARRAGONA TORNA EL 12 DE MAIG AMB GRANS NOVETATS

El punt de sortida i arribada, ubicat a l’avinguda Ramón y Cajal, així com el circuit, principals variacions respecte l’edició de l’any passat

La 1a Festa de la Bicicleta omplirà el Parc de la Ciutat d’activitat paral·lela a una Bicicletada que, com en anys anteriors, comptarà amb l’Exhibició Aèria

L’Exhibició Aèria del equip Repsol consolida l’horari de tarda en la seva setena edició. En concret, tindrà lloc a les 18 hores del dissabte

La 29a Bicicletada Popular de Tarragona ja està en marxa, després que aquest divendres ha tingut lloc l’acte de presentació d’un esdeveniment plenament consolidat i arrelat en la primavera tarragonina. En aquesta ocasió, la cita dels tarragonins amb la bicicleta tindrà lloc el diumenge 12 de maig, amb sortida a les 10 hores des de l’avinguda Ramón y Cajal, just al davant de l’accés al Parc de la Ciutat.

Aquesta nova ubicació de la sortida és una de les grans novetats de la Bicicletada, que torna amb més força que mai ja que comptarà, a més, amb la primera edició de la Festa de la Bicicleta. Aquesta, precisament, és l’altra gran novetat de la 29a Bicicletada, que manté altres atractius igualment importants com són el sorteig de premis i el lliurament gratuït d’una bossa d’avituallament i obsequis a tots els participants inscrits.

Així mateix, també es manté l’Exhibició Aèria oferta per Repsol, que en la seva setena edició consolida l’horari de tarda. En concret, tindrà lloc a les 18 hores del dissabte, 11 de maig. “L’horari de tarda permet al públic que omple la façana marítima de la ciutat tenir el sol a l’esquena i, per tant, gaudir més i millor de les acrobàcies que oferiran els pilots de l’equip Bravo3 Repsol”, segons ha explicat el responsable de comunicació i relacions externes de Repsol, Josep Bertran.

L’endemà diumenge, l’activitat començarà ben d’hora, tota vegada que la sortida de la Bicicletada tindrà lloc a les 10 hores però, molt abans, els ciclistes començaran a omplir l’avinguda Ramón y Cajal. I és que enguany “la Bicicletada canvia el recorregut però, sobretot, estrena o millor dit recupera el punt de sortida i arribada, que situem al mateix punt on es trobava antigament: a l’avinguda Ramón y Cajal, just al davant de la porta d’accés al Parc de la Ciutat”, ha explicat Ramon Cuadrat, gerent del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona.

En aquest sentit, els organitzadors i col·laboradors de la 29a Bicicletada han insistit en la importància d’accedir al punt de sortida des del tram superior de l’avinguda Ramon i Cajal. És a dir, des de la Rambla Nova i pels carrers adjacents a Ramón y Cajal, amb l’objectiu d’evitar col·lapses en la línia de sortida.

Pel que fa al propi circuit, el president del Club Ciclista Campo Claro, Diego Boss, ha concretat que “hem ampliat el circuit popular aproximadament 1,7 quilòmetres per Ponent, ja que ens endinsem al Parc Francolí fins arribar pràcticament a Bonavista, per després tornar per la N-340 fins a la Imperial Tàrraco i continuar pel centre de la ciutat: avinguda d’Andorra, avinguda Catalunya, passeig Torroja, barri dels músics, Arrabassada, passeig marítim Rafael Casanova, Rambla Vella, Estanislau Figueres i de nou Ramón y Cajal fins arribar al Parc de la Ciutat, on acabarà la Bicicletada i començarà la Festa de la Bicicleta”, ha detallat.

Precisament aquesta Festa de la Bicicleta, de la qual properament se n’anirà coneixent més detalls, és l’altra gran novetat i atractiu d’una jornada “pensada per difondre l’esport familiar i de base, així com per promoure la consciència social, l’ús de mitjans de transport no contaminants i el lleure en família”, tal com ha recordat la consellera municipal en matèria d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina.

A més, també ha apuntat que “el canvi de circuit, així com la seva sortida i arribada des de Ramón y Cajal i Parc de la Ciutat, és una aposta clara de la conselleria d’Esports, perquè estem treballant per convertir el Parc de la Ciutat en un autèntic pulmó esportiu i d’activitat física del centre de la ciutat. De fet, volem que tota la ciutat sigui una instal·lació esportiva, de manera que tothom pugui accedir a la instal·lació que li resulti més propera o còmoda”, ha explicat.

D’altra banda, el circuit infantil comptarà amb 3,7 quilòmetres i sortirà des del vial lateral de l’avinguda Vidal i Barraquer (a tocar de l’avinguda Ramón y Cajal) per recórrer el passeig de la Independència, carrer Torres Jordi, carrer del Mar, plaça dels Carros, carrer Reial, passeig de la Independència, avinguda Roma i avinguda Vidal i Barraquer, per acabar igualment a l’interior del Parc de la Ciutat.

El Parc de la Ciutat, de festa

Així, un cop finalitzada la Bicicletada, els ciclistes participants podran recollir la seva bossa d’avituallament, que contindrà diversos obsequis, i accedir al Parc de la Ciutat, on tindran a la seva disposició “diversos serveis com ara aparcament de bicicletes, punts d’hidratació facilitats per Ematsa, tallers de reparació de bicicletes i una àmplia proposta d’activitats de lleure per a tota la família: des de zones infantils amb inflables, pintacares i art bike fins a circuits de mountain bike, un Scalextric a pedals, zona de food trucks, etc…“, segons ha avançat José Ríos, CEO de Klever, qui també ha afirmat que properament se’n coneixeran més detalls.

Completarà aquesta Festa de la Bicicleta un espai de fira, on els clubs ciclistes de la ciutat així com les principals botigues especialitzades en la matèria tindran el seu espai per presentar i oferir els seus productes i serveis. Tot plegat servirà “per omplir l’espai que quedava fins ara entre l’arribada dels ciclistes i l’inici del sorteig de premis, i que ara guanya molta importància amb aquesta Festa de la Bicicleta”, ha dit Ramon Cuadrat.

Obert el termini d’inscripció

D’altra banda, els interessats a formar part de la Bicicletada ja poden formalitzar la seva inscripció, que s’ofereix amb una doble via: de manera presencial, a qualsevol de les instal·lacions esportives del Patronat Municipal d’Esports fins al divendres 10 de maig al vespre; o bé de manera digital, a través del web www.labicicletada.cat i fins al dijous 9 de maig al vespre.

Aquells que optin per la inscripció online hauran de passar a recollir el seu dorsal per alguna de les seus del PMET, o bé el mateix dissabte a la tarda, a l’estand ubicat al Balcó del Mediterrani durant la celebració de l’Exhibició Aèria. Finalment, també es podrà recollir el dorsal el mateix diumenge, fins a uns minuts abans de l’inici de la Bicicletada.

De fet, tal com ha assegurat Cuadrat, “aquest matí a les 7.00 hores hem activat el període d’inscripcions i ara mateix ja tenim gent inscrita”. Un fet que posa de manifest l’interès social d’aquest esdeveniment, per al qual l’organització preveu “superar els 3.000 participants registrats l’any passat i fins a un màxima de 3.500 inscrits, que és el límit que ens hem fixat enguany”, ha detallat el gerent del PMET.

Finalment, l’organització de la Bicicletada ha volgut insistir en la importància de comptar amb un dorsal per participar d’aquest acte, ja que el fet d’estar inscrit permet accedir a la bossa d’avituallament i al sorteig de premis però, sobretot, permet estar assegurat en cas que es produeixi alguna incidència que pugui afectar la seva salut.

Aquest aspecte és fonamental per a l’organització de la Bicicletada, que com sempre posarà a disposició dels participants tres ambulàncies distribuïdes en punts estratègics del circuit, així com un autobús escombra i diverses furgonetes que recolliran a aquells ciclistes que, per qualsevol raó, no puguin completar el recorregut. Aquests seran traslladats fins al Parc de la Ciutat, on podran seguir gaudint d’aquesta jornada ciclista i de la Festa de la Bicicleta.

En tot cas, els organitzadors han insistit a recordar que la Bicicletada no és una cursa, sinó una activitat social i popular. Cal, doncs, respectar en tot moment els consells i normes de seguretat, així com també es recomana l’ús del casc i la revisió i posada a punt de la bicicleta. Finalment, un bon esmorzar i realitzar un escalfament previ a la sortida completen els consells per als ciclistes participants de la Bicicletada, a fi que aquests puguin gaudir de la seva celebració ja que, tal i com ha apuntat Concepció Esteve, responsable de comunicació i afers governamentals de BASF Tarragona, “enguany és la nostra segona presència a la Bicicletada i esperem que en siguin molts més, perquè ens fa molta il·lusió participar d’un acte plenament consolidat i que presenta, tal i com s’ha explicat, moltes novetats. Amb tot, el que es manté l’objectiu principal: gaudir de la bicicleta en família i per la ciutat”.

La 29a Bicicletada popular de Tarragona és una iniciativa organitzada pel Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i el Club Ciclista Campo Claro, que compta amb la col·laboració de Repsol, BASF, Klever i Òptiques Teixidó.