Repsol invertirà més de 18 milions per produir poliols polimèrics d’alta qualitat

La major part de la inversió es destinarà a la modificació de l'actual planta de poliols polimèrics amb la instal·lació d'un segon reactor. CEDIDA

Amb aquesta inversió s’ampliarà la gamma amb productes d’alt valor afegit i es maximitzarà, a més, la capacitat de producció de la planta del Morell

La línia de producció comptarà amb una tecnologia pròpia desenvolupada per científics del Repsol Technology Lab

La nova gamma està dirigida als mercats del descans, mobiliari entapissat i seients per a automoció.

Repsol invertirà a la planta de poliols del complex industrial a Tarragona més de 18 milions d’euros amb l’objectiu d’ampliar la gamma de poliols polimèrics d’alta qualitat. Es tracta d’una clara aposta de la companyia multienergètica per atendre les necessitats dels clients de la indústria del poliuretà flexible, especialment en les aplicacions de confort i automoció, com ara matalassos, mobiliari entapissat i seients. Això permetrà maximitzar la capacitat de producció global amb graus de més valor afegit.

La major part de la inversió es destinarà a la modificació de l’actual planta de poliols polimèrics amb la instal·lació d’un segon reactor a la línia de producció. Els treballs es van iniciar el mes d’abril passat i la posada en marxa està prevista per al quart trimestre de 2023.

A més, aquesta planta comptarà amb una nova tecnologia desenvolupada per científics del Repsol Technology Lab gràcies a la qual s’optimitza el procés, es millora el rendiment i les propietats tensils i de duresa de les escumes, tot aconseguint els requeriments d’aplicacions premium.

En paraules de Javier Sancho, director del Complex Industrial de Tarragona, “avancem en la diferenciació dels productes que fabriquem al Complex de Tarragona i en el compromís de continuar oferint als nostres clients solucions d’alta qualitat”.

Sobre Repsol

Repsol és una companyia multienergètica global que lidera la transició energètica amb l’ambició d’assolir zero emissions netes el 2050. Present a tota la cadena de valor de l’energia, la companyia dona feina a 24.000 persones a tot el món i distribueix els seus productes a prop de 100 països. La seva cartera de productes i serveis centrats en el client satisfà totes les necessitats dels consumidors del voltant de 24 milions de clients, sigui a les seves llars o als seus desplaçaments. Repsol també és un actor important al mercat de l’energia i el gas a Espanya amb 1,2 milions de clients i una capacitat total de generació de baixes emissions de 3.300 MW.

Per aconseguir el seu objectiu zero emissions netes el 2050, Repsol està desplegant un model integrat de tecnologies de descarbonització basat en: la millora de l’eficiència, l’augment de la capacitat de generació d’energia baixa en emissions, la producció de combustibles baixos en carboni, el desenvolupament de noves solucions per al client, l’economia circular i impulsant projectes innovadors per reduir la petjada de carboni de la indústria.

Repsol compta amb un dels sistemes de refinació més eficients d’Europa i tres grans instal·lacions petroquímiques on es desenvolupen productes diferenciats i d’alt valor afegit. La companyia està transformant els seus set complexos industrials a Espanya, Portugal i el Perú en pols multienergètics a través de projectes d’última generació que reduiran la seva petjada de carboni.

La Química de Repsol aposta per una major eficiència en els processos industrials orientats a l’economia circular, amb l’objectiu de reciclar l’equivalent al 20% de la seva producció de poliolefines el 2030. Repsol compta des de 2016 amb una estratègia d’economia circular que ha aplicat a tota la cadena de valor, des de l’obtenció de matèries primeres fins a la comercialització de productes i serveis.

Els seus productes es fan servir per fabricar objectes quotidians que milloren la qualitat de vida, el benestar i la seguretat de les persones. La seva àmplia varietat de productes químics abasta des de la petroquímica bàsica fins a la derivada i inclou una àmplia gamma de poliolefines, totes 100% reciclables.