Reobre el Teatre Metropol

????????????????????????????????????

La primera fase de la reforma ja està enllestida i aquest dissabte acollirà la cerimònia de lliurament dels Premis Literaris; l’Ajuntament convida a la ciutadania a dues jornades de portes obertes que es duran a terme demà dia 4 i el divendres 11 de maig.

Les tasques que s’han realitzat han estat el muntatge, desmuntatge i entapissat del pati de butaques, la renovació dels cortinatges, l’arranjament del parquet de les sales i el vestíbul i la renovació de la il·luminació i la substitució per leds que permetrà un estalvi energètic del 60%. També s’ha pintat i arranjat el fossar de músics i s’ha col·locat una planxa que suporta un pes de fins a 1.000 quilos, aquest espai permetrà que puguin fer-se espectacles amb un petit conjunt musical.

L’Ajuntament convida a la ciutadania a dues jornades de portes obertes amb motiu de la reforma que es duran a terme demà dia 4 i el divendres 11 de maig. La visita serà guiada i es farà un recorregut per l’equipament per donar a conèixer les millores que s’han realitzat i el valor patrimonial de l’edifici. El punt de trobada per a totes aquelles persones interessades serà la porta principal (Rambla Nova, 46), i es realitzaran tres visites a les 18 h, 19 h i 20 h amb una durada aproximada d’una hora. L’accés és lliure i gratuït, limitat a l’aforament de la sala.

La consellera Begoña Floria ha explicat que la reforma continuarà amb fases posteriors on s’actuarà en la climatització, les cobertes i la recuperació del valor patrimonial de l’edifici i es farà de manera que sigui compatible amb la programació d’espectacles i l’activitat de la Sala Trono.

Floria s’ha mostrat satisfeta per la reobertura de l’equipament per acollir els Premis Literaris que es lliuraran aquest dissabte i ha explicat que “hem iniciat la reforma més important del Metropol des que es va obrir l’any 1995, aquesta primera fase s’ha centrat en la reforma de la part funcional i estructural del teatre i ha tingut un cost de 180.000 €”.

El Teatre Metropol és una obra modernista de 1908 de l’arquitecte Josep Maria Jujol. Després de transformar-se com a sala de cinema, l’edifici es va clausurar a la dècada dels 80 del segle passat. L’any 1991 l’immoble va ser adquirit per l’Ajuntament de Tarragona, punt de partida del treball de restauració dut a terme per l’arquitecte Josep Llinàs i que va ser guardonat amb el premi FAD d’arquitectura de 1996. Amb una capacitat per a 525 espectadors, durant els últims 20 anys ha acollit part de la programació dels Teatres de Tarragona.