Prop de 900 Triatletes participaran aquest diumenge en la Triatló de Cambrils

Les inscripcions s’han incrementat un 12% respecte l’any passat. Més d’un 60% dels participants vénen de fora de la demarcació i 150 de fora de Catalunya.

Ajuntament de Cambrils.- Un total de 897 triatletes participaran a la cinquena edició del Triatló de Cambrils, que se celebrarà aquest diumenge, 11 de juny. Les inscripcions es van tancar divendres dia 2 de juny per la distància Olímpica i dimecres dia 7 de juny per la distància Sprint.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès, i el director de Running Solutions, Juanan Fernández, han explicat avui els detalls del Triatló en roda de premsa.

L’alcaldessa ha destacat l’augment d’inscripcions en un 12% respecte l’edició anterior; el 20% de participació femenina, que se situa per sobre de la mitjana catalana amb 180 inscrites; els atractius d’un circuit molt pla i al costat del mar, i l’aposta de l’Ajuntament de Cambrils pel turisme esportiu.

A continuació, el regidor d’Esports ha afirmat que el triatló és una prova esportiva molt escaient per les característiques del municipi. “A més, la promoció de l’esport encaixa molt bé amb el que volem que sigui Cambrils”, hi ha afegit.

Per acabar, el director de Running ha explicat que el Triatló s’ha consolidat com un clàssic dins del calendari català, com demostren els 550 participants que vénen de fora de la demarcació i els 150 de fora de Catalunya. Fernández  també ha explicat les principals novetats d’enguany i ha agraït la implicació de la Policia Local en l’organització de la prova.

La distància Super Sprint, la gran novetat

Com a novetat d’aquesta edició s’incorpora la distància Super Sprint (350 metres de natació, 10 de bicicleta i 2,5 de cursa a peu) amb la finalitat d’apropar la triatló a les persones que volen debutar. La nova modalitat ha estat rebuda amb èxit ja que ha estat escollida per un centenar de triatletes.

El recorregut

El Parc del Pescador i el Passeig de les Palmeres serà l’epicentre del triatló durant tot el cap de setmana, ja que s’hi ubicarà el lliurament de dorsals, els stands de diferents marques del sector, els boxs de transició i la meta de la trialtó.

La prova començarà a les 8 del matí des de la Platja de la Riera, on els participants de la distància Olímpica començaran amb el tram de natació, dos hores i mitja abans que els de la distància Sprint. Després de la natació serà el torn del ciclisme que transcorrerà principalment pel Vial del Cavet, repetint el circuit de l’any passat, tancat completament al trànsit. La cursa a peu, molt ben valorada pel seu recorregut, decidirà els guanyadors de la prova. El lliurament de premis serà a les 12:30 hores. A la cita no hi faltaran un bon grapat de triatletes de primer nivell.

Afectacions al trànsit

Per una banda, amb motiu de la celebració del Triatló, hi hauran prohibicions d’estacionament: dissabte i diumenge a l’aparcament del Parc del Pescador i al carrer Bertran i diumenge a l’avinguda Països Catalans.

Per l’altra banda, diumenge de 8 a 13 hores hi hauran restriccions de trànsit a diversos carrers. Per comunicar els barris, es podrà circular pel carrer de la Marina, carrer Monestir de Poblet, avinguda de Vilafortuny i avinguda Mas Clariana.