Primeres fissures en l’equip de Govern de Tarragona

Presentació del acord de Govern a l'Ajuntament de Tarragona. CEDIDA

La Comissió Coordinadora d’En Comú Podem -ECP- s’ha reunit per debatre si donar suport que l’Ajuntament de Tarragona pengi la pancarta dels polítics presos i la resposta ha estat negativa

ECP considera que l’exhibició d’aquests missatges i simbologia a l’Ajuntament, “casa de tots els tarragonins i tarragonines, ‘hauria de comptar amb el suport d’una majoria més qualificada i consensuada per part de tots els grups municipals, amb la finalitat de garantir que tots els vilatans se sentin representats per la institució pública principal”.

Així les coses, la falta de suport dels dos regidors d’ECP tumbaria la moció que es debatrà demà al ple si no hi ha canvis o no hi ha absències de regidors de l’oposició, ja que ERC – set regidors-, Junts x Tarragona -tres- i la CUP -dos regidores- sumen 12, un menys que la suma de l’oposició -tretze, amb set dels socialistes, quatre de Ciutadans i dos dels populars-. ECP té dos regidors.

El regidor socialista Berni Alvarez es troba a Israel i no arribarà a temps al plenari, per la qual cosa si ECP s’absté, l’empat a vots que es produiria es definiria pel vot de qualitat a l’alcalde, Pau Ricomà, que decidiria a favor de la moció. Si ECP vota en contra, la moció quedarà tumbada.

El PSC demana la retirada de la moció

En el capítol de reaccions d’una notícia que s’ha conegut aquesta nit, la primera a fer-ho ha estat la portaveu socialista, Sandra Ramos, que ha afirmat a Tarragona21 que ‘la façana de l’Ajuntament ha de continuar sent de tots els tarragonins i tarragonines i només hauria d’acollir símbols que tinguin el suport unànim del plenari’. El PSC demanarà a la Junta de Portaveus la retirada de la moció. ‘Ens alegra que En Comú Podem comparteixi aquesta visió’.

Ciutadans carrega contra el PSC

Per la seva part, Ciutadans considera una decisió encertada que “valorem positivament si bé creiem que fruit de l’absència, al nostre entendre totalment injustificada, del regidor del PSC el senyor Berni Álvarez amb motiu de l’europeu de basquet, provocarà que hi hagi un empat a 12 que haurà de decidir un vot de qualitat del senyor Ricomà”.

El seu portaveu, Rubén Viñuales, segueix dient que “no cal ser massa llest per intuir el que farà amb aquest dret el senyor nou alcalde. Aquesta votació és massa important i les prioritats d’alguns regidors han quedat clares”.

El PP també dispara contra Berni Álvarez

Per la seva part, el portaveu poular, José Luis Martín, ha valorat també positivament la decisió d’ECP, que “suposa una mostra més de la debilitat del govern del senyor Ricomà i del fet que Tarragona no és una ciutat independentista”. Jutja “impresentable” l’absència del regidor Berni Álvarez i que posi per davant “els seus compromisos privats als de la ciutat”.