President Puigdemont: “La nostra identitat, el nostre sentiment i la nostra voluntat de ser suraran sempre per damunt dels il·lusos ofegadors de Catalunya”

El cap de l’Executiu ha advertit  els qui “ens intenten enfonsar” que “a la que es descuiden tornem a surar com a país”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va aprofitar la seva visita a la primera Fira del Tap de Casà de la Selva per assegurar que en aquests moments “Catalunya com a país sura” i ha llançat un missatge a “aquells il·lusos enterradors abans d’hora”, per advertir-los que “la nostra identitat, el nostre sentiment i la nostra voluntat  de ser surarà sempre per damunt dels seus il·lusos ofegadors”.
 
En el decurs de la seva intervenció, el  cap de l’Executiu ha comparat la situació de Catalunya amb la dels suro, un material que ha qualificat de “fràgil i minúscul davant la poderosa força de l’aigua”, que és capaç de “sobreviure i surar enmig del mar”, tot i tenir-ho “tot en contra”.   De la mateixa manera, ha assegurat que Catalunya és un país “capaç de sobreviure i surar, tot i que molts l’intenten enfonsar i encara que ha tingut moltes  forces que l’intenten apretar”, perquè “a la que es descuiden, tornem a surar”, ha afegit.
Prèviament, el president va vivitar els diferents estands de la Fira, on es van donar cita les principals institucions vinculades amb el món del suro, comerciants de productes fets amb suro, així com una demostració  de la fabricació de taps com es feia antigament.  Es traca d’un certamen capaç de “fer territori, recuperar memòria, de fer reivindicació d’un ofici i d’un producte molt arrelat”, ha afirmat.
Durant la seva intervenció, Puigdemont va aprofitar per felicitar als productors de ser una referència arreu del món. Pel president, en un tap de suro hi ha “natura, vida i cultura gastronòmica de qualitat”. Per això, ha posat en relleu, l’esforç  de molta gent que ha estat capaç de conrear i reservar un patrimoni  natural que considera que “diu molt d’allò que som” i ha destacat el futur d’aquest producte.
 
La Fira del Tap de Cassà de la Selva reivindica el passat, el present i el futur del sector surer a través de maridatges, demostracions d’oficis, xics-xecs, peles del suro, debats i tertúlies i molts altres actes. Així, durant el cap de setmana també es posaran a debat alguns aspectes de present i de futur vinculats al sector surer.