El port de Tarragona organitza novament l’activitat Coneix l’Arxiu

El capità Apodaca torna a l’Arxiu del Port amb motiu del Dia Internacional dels Arxius

Redacció.- El divendres dia 9 de juny de 2017, a les 19 h, amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, l’Arxiu del Port de Tarragona organitza novament l’activitat Coneix l’Arxiu amb el capità Apodaca, una visita teatralitzada, en la qual aquest personatge portuari acosta la història del Port de Tarragona, i alhora ensenya com funciona l’Arxiu, els fons que acull, les condicions climàtiques de preservació de la documentació, mostra alguns documents, els dipòsits i la Sala de Consulta, en un recorregut amè que comporta també l’exterior de l’edifici i la plaça dels Carros.

El Dia Internacional dels Arxius se celebra des de 2008, any en què tingué lloc el 60è aniversari de la fundació del Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA), el 9 de juny de 1948. Per aquest motiu, els arxius d’arreu del món, en aquesta data, duen a terme activitats i actes de tots tipus per donar a conèixer els seus centres.

L’activitat Coneix l’Arxiu amb el capità Apodaca, endegada fa un parell d’anys amb motiu del 25è aniversari de l’arxiu portuari, va tenir molt d’èxit de participació.
L’activitat es farà aquest any el divendres 9 de juny i també el dissabte 10, a les 19 hores. En ambdos casos es tracta d’una activitat gratuïta però l’aforament és limitat i cal fer reserva prèvia: