Els Estats Units giran l’esquena al canvi climàtic

Trump anuncia que els Estats Units abandonen els acords de París per combatre el canvi climàtic

La Comissió Europea afirma que és un dia “trist” perquè un “soci clau” ha “girat l’esquena” a la lluita contra l’escalfament global
ACN Barcelona .- El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat aquest dijous la decisió de retirar el país que comana dels acords de París per combatre el canvi climàtic, un pas contundent que compleix una promesa de campanya alhora que dificulta greument els esforços per atenuar els efectes de l’escalfament global. “Per tal de complir el meu deure solemne de protegir Amèrica i els seus ciutadans, els Estats Units sortiran de l’acord del clima de París, però encetaran negociacions per reentrar-hi bé sigui a aquest acord o a una transacció completament nova sota uns termes justes per als Estats Units”, ha dit Trump des de la Casa Blanca.
L’anunci de Trump ha generat de seguida reaccions arreu del món. Des de la Comissió Europea, el comissionat per a l’acció del clima i l’energia, Miguel Arias Cañete, ha afirmat que avui és un dia “trist” per a la comunitat global, en tant que un “soci clau gira l’esquena” a la lluita contra el canvi climàtic.

Cañete ha afegit que la Comissió Europea “lamenta la decisió unilateral” de l’administració Trump de retirar els EUA dels acords de París.