Polèmic viatge de l’alcalde Ricomà a Ginebra per veure Marta Rovira

Pau Ricomà, acompanyat pel segon tinent d’Alcalde, responsable de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, s’ha desplaçat a Ginebra, Suïssa, per mantenir una «jornada de treball» amb la secretària general dels republicans, Marta Rovira, i altres càrrecs electes d’Esquerra. El viatge del batlle tarragoní no surt recollit en l’agenda pública d’actes de l’alcalde que es pot consultar a la web de l’Ajuntament de Tarragona.

El regidor d’ERC a l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha fet pública la trobada en una piulada, a darrera hora del vespre d’ahir dimecres, segons va informar Tarragona Digital. Ayats ha explicat que «hem mantingut una jornada de treball Ginebra amb la Marta Rovira i els companys de Tarragona, Lleida i Barcelona».«Seguim treballant incasablement per la vostra llibertat i la de tot el país, perquè ben aviat puguem repetir aquesta trobada a casa juntament amb l’Oriol» ha reblat Ayats.

El portaveu del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, assabentat del viatge de Ricomà a Ginebra, ha declarat que «volem mostrar la nostra perplexitat perquè l’alcalde de Tarragona faci viatges institucionals d’amagatotis». «El viatge no consta ni a l’agenda de l’alcalde incomplint, d’aquesta manera, tota normativa de transparència» ha afegit Viñuales.

«De moment, el senyor Ricomà no ha fet absolutament res positiu per Tarragona. L’únic canvi que notem a la ciutat és la seva voluntat de penjar una pancarta a favor dels polítics presos a la façana del consistori així com fer viatges, que ens agradaria saber qui paga, a Ginebra, i en nom de tota Tarragona, a visitar fugats de la justícia» ha reblat el líder taronja tarragoní.

El grup municipal de Ciutadans ha entrat, a registre, una pregunta dirigida al batlle on manifesten que «no existeix constància del mateix com a viatge institucional» i sol·liciten «com s’ha portat a terme el pagament del mateix i les raons per les quals no consta aquest viatge a l’agenda de l’alcalde».

Davant del comunicat emès avui pel grup municipal de Ciutadans, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, vol manifestar el següent:

  • “El viatge realizat aquest dimecres s’ha sufragat íntegrament a títol individual.
  • Em vaig desplaçar a una reunió de treball amb els representants dels grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya als ajuntaments de les capitals catalanes, Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona, per valorar conjuntament amb la secretària general del meu partit, Marta Rovira, la situació política després de les eleccions municipals”.