El ple de l’Ajuntament de Barcelona “censura” els dos anys de gestió del govern de Colau

La majoria de regidors demanen un “canvi de rumb”

ACN Barcelona .- El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposició del Grup Demòcrata que “censura” els dos anys de gestió del govern d’Ada Colau i demana un “canvi de rumb” en la seva política. Han votat a favor Cs, ERC i el PPC, mentre que la resta de grups hi han votat en contra. El regidor no adscrit s’hi ha abstingut. El text demana a l’executiu que governi a partir d’ara “des del diàleg i la cerca activa del consens amb els grups de l’oposició i el conjunt d’agents socials de la ciutat”, i també des de la proposta “i no des de la paràlisi i la propaganda”.
La proposició que s’ha aprovat també insta l’executiu a governar “des del respecte i el compliment dels acords presos” per la majoria dels representants del ple, de les comissions o dels plenaris de districte.

Així mateix, demana un ferm compromís amb el civisme i la convivència, i que el govern entengui el progrés econòmic com a “garantia del progrés social, de la generació d’oportunitats i de la redistribució de la riquesa”.

No ha prosperat, en canvi, una iniciativa similar del PPC, que valorava negativament la gestió del govern, “constatant que l’executiu s’ha centrat en la gesticulació i la ideologia partidista, en lloc de donar resposta a les prioritats de Barcelona i a l’interès general dels barcelonins”. En aquest cas, els populars han perdut la votació perquè ERC, a diferència de l’altra, s’ha abstingut.