Les condicions de salut laboral dels treballadors d’un edifici de la Diputació de Tarragona, en el punt de mira

Façana seu central Caixa de Tarragona Foto Tjerk van der Meulen Avui. - Tjerk van der Meulen

La CUP destapa enmig d’un ple la problemàtica i diu que hi ha moltes queixes per la qualitat de l’aire i la lluminària, mentre la institució hi treu ferro i assegura que tot està “en vies de solució”

ACN Tarragona .- Polèmica per les condicions de salut laboral d’un grup d’empleats que treballen en un edifici de la Diputació de Tarragona, a l’antiga seu de Caixa Tarragona de la plaça Imperial Tàrraco. La CUP ha destapat en el plenari d’aquest divendres la problemàtica, assegurant que hi ha nombrosos afectats i gent de baixa per mala qualitat de l’aire, que els provocaria irritació als ulls i la gola, i un enlluernament molest, fins al punt que es protegirien el rostre i el cap amb barrets. Des de l’equip de govern -CiU i PSC- s’ha negat aquest extrem i ha garantit que, des de que l’any 2014 van ocupar aquestes oficines bancàries -que portaven anys tancades-, els han arribat vuit queixes puntuals, dels 310 treballadors que hi ha en el denominat edifici Síntesi. La institució afirma que ha anat posant al dia les dependències i que diverses analítiques encarregades -per fongs, humitat, pols, etc.- donen resultat negatiu. “Està en vies de solució”, ha declarat Àlvaro Gisbert, diputat de Serveis i Contractacions de la Diputació.
L’equip de govern de la Diputació de Tarragona ha lamentat que la CUP hagi tret aquesta problemàtica enmig d’un ple, a través d’una moció, en comptes de tractar-ho internament, i que ho hagi generalitzat, amb el text de la moció, fent extensiu que es vetlli per la salut laboral de tots els treballadors de la institució.

El diputat de la CUP, Èdgar Hernández, ha matisat, però que aquesta situació es focalitza en un grup concret de treballadors que ocupen la quarta planta de l’antiga seu bancària, que la Diputació va adquirir ara fa dos anys, i que hi ha moltes baixes laborals. “Volen negar l’evidència”, ha retret el diputat cupaire.

Per la seva banda, Gisbert ha enumerat el llistat d’intervencions que s’han anat fent, des de revisar aires condicionats a retirar cortines, així com també està previst renovar a llums led, i ha reiterat que són queixes puntuals que es podrien donar en qualsevol altre espai, i en èpoques propenses a patir-se al·lèrgies o virus.

“Ara estem pendents d’un últim informe, però no hi ha cap problema greu i farem totes les millores possibles, tant de bo que en totes les oficines hi estiguessin tan bé com estan aquí”, ha sentenciat. La moció de la CUP ha quedat tombada. D’altra banda, en el ple ordinari d’aquest divendres s’ha aprovat una moció dels grups d’ERC i CiU d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum.