El Parlament acorda querellar-se contra els no compareixents a la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya

La Mesa del Parlament, reunida, el 16 d'agost de 2017 (horitzontal)

Entre els noms de la llista; Rajoy, Sáenz de Santamaría i Fernández Díaz

ACN Barcelona .- La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimecres presentar una querella contra els no compareixents a la comissió d’investigació sobre l’anomenada Operació Catalunya, que s’ha dut a terme les darreres setmanes a la cambra catalana. Així ho ha afirmat la presidenta de la institució, Carme Forcadell, en una atenció als mitjans després de la reunió. La decisió ha tingut el vot en contra dels representants a la Mesa de Cs i el PSC –el PPC no té dret a vot- perquè, segons fonts parlamentàries, no consideren que sigui funció del Parlament controlar l’acció d’alts càrrecs estatals.
Pendents encara de quina forma prendrà l’acció en base els consells dels advocats penalistes, la decisió afecta persones citades dues vegades i que no han acreditat que la incompareixença sigui involuntària; és a dir, noms com el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; la seva número 2, Soraya Sáenz de Santamaría, o l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.

“Hem decidit querellar-nos per respecte a aquesta institució i per dignitat d’aquesta institució”, ha assegurat Forcadell en declaracions als mitjans. La presidenta de la cambra ha assegurat que la decisió és reglamentària i que es pren a petició de la mesa de la comissió d’investigació.

A més dels ja citats Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría i Jorge Fernández Díaz, tampoc van comparèixer en aquesta comissió el periodista Eduardo Indra; el director general de la policia Ignacio Cosidó Gutiérrez; l’inspector en cap de la policia, José Ángel Fuentes Gago; el comissari Enrique García Castaño; el cap de gabinet del president del govern espanyol, Jorge Moragas; el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido i el periodista Eduardo Inda, entre d’altres.