La Diputació de Tarragona exporta les seves exposicions itinerants per primer cop fora de la demarcació

El casal català de Saragossa i el centre comercial Gran Via 2 de Barcelona acolliran enguany les mostres ‘Pedra Seca’ i ‘El Modernisme’

La Diputació de Tarragona exporta enguany, per primer cop, dues de les seves exposicions itinerants fora de les comarques tarragonines. El centre comercial Gran Via 2 de Barcelona i el casal català de Saragossa acolliran aquest estiu les mostres ‘Pedra Seca’ i ‘El Modernisme’.

‘El Modernisme’ ha estat la primera exposició de la Diputació de Tarragona que s’ha pogut visitar fora de les comarques tarragonines. La mostra es va exposar al centre Gran Via 2 de Barcelona del 19 de maig al 3 de juliol i, des del proper 28 d’agost fins al 20 de setembre, s’instal·larà al casal català de Saragossa. Aquesta exposició presenta reproduccions de fusta d’edificis modernistes emblemàtics i fotografies de destacats arquitectes modernistes internacionals de renom nascuts a la demarcació de Tarragona, com Antoni Gaudí, Josep M. Pujol, Cèsar Martinell o Pau Monguió.

L’altra mostra que surt enguany de la demarcació és ‘Pedra seca’. En aquest cas, ha viatjat fins a Barcelona, on ja es pot visitar al centre comercial Gran Via 2 fins al proper 31 d’agost. La pedra seca ha estat protagonista en la generació i modelació d’un dels paisatges més freqüents de la Mediterrània i l’exposició presenta concretament la utilització d’aquest material a les comarques tarragonines.

‘El Modernisme’ i ‘Pedra seca’ formen part del programa “Exposicions itinerants” del Servei de Cultura de la Diputació de Tarragona que té com a objectiu fomentar el dinamisme cultural a la demarcació, mitjançant una proposta que descentralitza i acosta l’oferta expositiva a tots els indrets del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La Diputació de Tarragona, conscient de les múltiples realitats als diferents municipis, ofereix un ampli programa expositiu que contribueixi a la difusió del patrimoni de les comarques tarragonines. A més, enguany, a través de les primeres exposicions a Barcelona i Saragossa, també pretén mostrar aquesta cultura molt més enllà de la demarcació.