Òscar Cadiach confirma des del camp base l’atac al cim del Broad avui diumenge

L’alpinista Òscar Cadiach farà el primer intent d’enguany al Broad Peak aquest diumenge, 9 de juliol.

El Pont de Mahoma,- El tarragoní sortirà a les 3h la nit de divendres cap als camps d’altura, aprofitant una finestra de bon temps que s’allarga fins la tarda de dilluns de la setmana que ve.

En una trucada al Pont de Mahoma de Tarragona Ràdio, Cadiach ha dit que estan en ‘bona forma i molt animats’ i que enllaçaran directament des del camp base (4.900 m) fins el camp 2 de la muntanya, a 6.300 metres, on passaran una primera nit. La intenció de la cordada es descansar unes hores en aquest camp d’altura per sortir la nit de dissabte cap al següent camp, per sobre dels 7.000 metres d’aquesta muntanya del Pakistan.

Ja diumenge, decidiran si instal·len un camp 3 avançat a uns 7.500 metres o fan directament l’atac al cim. Els quedarà encara escalar el coll de la muntanya, el lloc on es van retirar l’any passat per l’acumulació de neu; superar l’avant cim i la dura d’una hora i mitja per l’aresta somital, fins el cim. Cadiach ha dit que si tot va bé, diumenge faran l’intent del cim que el pot convertir en el primer català en coronar els 14 vuitmils de la terra sense ajuda d’oxigen artificial.

Cadiach farà cordada amb l’alpinista pakistanès, Muhammad Ali ‘Sadpara’ i el turc, Tunc Findak, que coneixen molt bé la muntanya. També els alpinistes de l’agència alemanya Summint Travel: els austríacs, Michael Hrobath i Heinz Hödl i el suís, Toni Spirig.

El dia de l’atac al cim, el Pont de Mahoma de Tarragona Ràdio farà un programa especial, a esperes de rebre la trucada de Cadiach des del 8.047 metres del Broad Peak.