Obres de millora als jardins del Camp de Mart

El 21 de juny està previst que finalitzi una actuació integral a tota la zona verda

L’Ajuntament de Tarragona inicia les millores a les zones verdes dels jardins del Camp de Mart. Es farà una actuació integral de tot el jardí i també s’ampliarà el nombre de papereres i es millorarà la jardineria. «És una de les zones verdes de la ciutat més emblemàtiques i transitades.  L’última actuació ja fa molts anys que es va fer i només es va centrar en la construcció d’una rampa per salvar les barreres arquitectòniques que hi ha a la sortida del Camp de Mart i que dóna accés al Col·legi Sant Pau”,  explica el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín.

“Des de fa dos anys -afegeix- estem millorant totes els espais verds de la ciutat com el Parc Saavedra, el Parc de l’Amfiteatre o el Parc de la Ciutat, que està finalitzat les obres de millora. Per tant, ha arribat el moment de dignificar aquesta zona i això és el que iniciem avui», explica el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín. Avui s’ha publicat al perfil del contractant la memòria d’actuacions dels Jardins del Camp de Mart i, en un període de 20 dies començaran les obres. Està previst que el 21 de juny finalitzin. El Camp de Mart té una superfície total de 2,7 hectàrees.

En concret, les obres consistiran en plantar espècies arbustives i arbòries, la col·locació d’encoixinat amb escorça de pi en diferents parterres, aportació de terra vegetal en zones per sota de cota, la creació d’un muret d’escullera per la de garantir l’estabilitat d’un tal·lus pròxim a la muralla i l’adequació del sistema de reg. La zona d’intervenció està ubicada en la confluència dels carrers Maria Cristina, avinguda Catalunya i el Passeig Arqueològic, just a l’interior del Jardí Botànic.

ACTUACIONS DE MILLORA A CAMP DE MART

 1. Plantació de gespa a tots els parterres.
 2. Plantació de magnòlies a terra
 3. Al peu de la muralla: Plantació Grups arbustiva, interès ornamental i caràcter mediterrani.
 4. Unificar amb vegetació d’interès ornamental. El passadís dret a l’entrada amb parterre on hi ha el monument “homenatge a la família”.
 5. Delimitar parterre de gespa al voltant del pavelló de turisme.
 6. Plantació arbustiva.
 7. Substitució de tanca de fusta i plantació elements vegetals de port vertical més arbustiva de floració estival.
 8. Eliminar plantació envellida i col·locació d’arbres amb caràcter ornamental pronunciat i flors de temporada
 9. Plantació elements estructurals vegetals.
 10. Plantació vegetal arbustius gran efecte decoratiu al voltant dels elements arquitectònics existents més flor temporada.
 11. Plantació de bordura vegetal (floració estival ) de gran efecte decoratiu.