Nova edició del Rally Costa Daurada Legend Reus

Presentació a l'Ajuntament de Reus amb l'alcalde Carles Pellicer. CEDIDA

El Rally Costa Daurada Legend Reus celebra els propers divendres 8 i dissabte 9 de novembre la seva cinquena edició i ho fa amb la vista posada en la que ja s’ha convertit en la seva consolidació, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional

Durant dues jornades, Reus tornarà a ser el centre del món de l’esport del motor a les comarques tarragonines poques setmanes després d’haver-se disputat la cursa puntuable per al campionat del món de ral·lis WRC, a més a més, pràcticament per les mateixes carreteres. La nova edició del Rally s’ha presentat avui al matí en una roda de premsa encapçalada per l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer; la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles; Josep Masdeu, vicepresident de la Federació Catalana d’Automobilisme; Jaume Miret, president de l’Escuderia Baix Camp, i Maite Forján, gerent de la Fira Centre Comercial.

Després del tancament de les inscripcions, el llistat d’equips participants a’costa per primera vegada al centenar de vehicles, amb 94 equips. La cita d’enguany destaca també per ser la més valuosa des d’un punt de vista històric. De fet, a més de comptar amb diversos equips que disputen la categoria d’exhibició Mític Stars (no competitiva) amb vehicles amb un passat de competició pura, cal destacar la presència de diverses formacions internacionals en les categories de Regularitat que ompliran de records als apassionats dels ral·lis dels anys 70, 80 i principis dels 90.

L’Escuderia Baix Camp és l’encarregada d’organitzar i coordinar la prova, que compta amb el suport i el patrocini de l’Ajuntament de Reus i de l’Agència Reus Promoció, així com diverses empreses de la zona encapçalades per La Fira Centre Comercial.

L’edició d’enguany mantindrà l’epicentre esportiu a la plaça de la Llibertat, que ja l’any passat es va estrenar com a parc tancat i com a punt de sortida i d’arribada dels participants. El gran atractiu del Rally Costa Daurada Legend Reus és que reuneix cotxes habitualment molt difícis de veure en competició.

En total es convoquen quatre categories:

  • Velocitat per a Històrics i Clàssics (amb homologació fins a 31/12/1993)
  • Regularitat Súper Sport (70 km/h, cotxes de 20 o més anys d’antiguitat)
  • Regularitat Sport (55 km/h, cotxes de 20 o més anys d’antiguitat)
  • Mític Stars (cotxes de competició pura de tota mena, com a exhibició)

Les principals novetats pel que fa al recorregut seran un inèdit i espectacular tram en bucle al Molar (Priorat), en el qual els espectadors podran gaudir dels metres inicials i dels finals sense canviar d’ubicació, així com dos nous trams que fins ara mai s’havien utilitzat en aquesta cita.

La prova està programada a doble jornada, amb 14 especials en carretera tancada. Les primeres quatre es disputaran en horari de tarda/nit el divendres 8 de novembre, mentre que les altres deu especials es correran íntegrament el dissabte 9 de novembre, totes amb llum de dia i amb reagrupament a Falset. En total s’han programat més de 140 quilòmetres cronometrats en un recorregut total de més de 480 quilòmetres.

El Rally Costa Daurada Legend Reus és una de les proves més esperades del calendari i destaca per la seva vocació i projecció internacional.

Entre els seus principals al·licients hi figura el fet de compartir alguns dels mítics trams mundialistes, a més d’aportar a la zona tot l’ambient de la creixent afició als automòbils clàssics esportius, una modalitat esportiva amb una forta personalitat pròpia destinada a gent apassionada de proves automobilístiques de prestigi en les quals evolucionar amb vehicles que formen part de la història de l’automobilisme de competició.

El Rally Costa Daurada Legend compta amb la col·laboració de la Fira Centre Comercial i de l’Agència Reus Promoció, que ofereix visites i promocions a tots els participants del rally i perquè coneguin els atractius turístics de la ciutat i la polsera VisitReus.