Mor l’escriptor Jordi Tiñena als 62 anys

L’autor, establert a Tarragona, no ha pogut superar una llarga malaltia

Redacció .- L’escriptor i professor Jordi Tiñena ha mort aquest divendres als 62 anys a causa d’una llarga malaltia. Nascut a Barcelona l’any 1955, Tiñena estava establert a la ciutat de Tarragona. Era llicenciat en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana -en aquest cas també s’havia doctorat amb una tesi sobre la novel·la històrica catalana vuitcentista-. En la seva faceta de professor, havia exercit la docència com a catedràtic d’ensenyament secundari. Durant la seva trajectòria va guanyar el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira (1994) i Premi Pin i Soler de Narrativa (1998), el Premi Tarragonès de creació (2015) i el Premi Enlaira a la Trajectòria (2016).

Les reaccions a la mort de Tiñena no s’han fet esperar. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha mostrat “molt trist” per la seva pèrdua i l’ha titllat com “un referent” de la cultura de la ciutat. “Totes les pèrdues costen d’assumir, però aquesta ho serà molt. A la seva edat li quedaven encara molts projectes per dur a terme. Perdem un gran escriptor i un gran amic”, ha manifestat en una piulada al seu compte de Twitter.

L’institut de Campclar de Tarragona, d’on havia estat professor durant molts anys, també ha expressat el seu condol. “Gran escriptor, gran professor i gran persona. Perdem un referent. Descansi en pau”, han manifestat des del centre.